Sådan lød pressemeddelelsen

Historier om Thy i 3 etager på Strøget

Thy rykker ind i stor forretningsejendom på Strøget i København for at fortælle spændende historier

Med 1.500 kvadratmeter fordelt på 3 etager på Strøget i København har Thy skaffet sig plads til at fortælle bare nogle af de mange gode historier, der er at fortælle om Thy.

Med Thy Turistforening som initiativtager vil lokale virksomheder, Thisted Kommune og mange andre aktører i hele juni måned give såvel borgerne i København som hovedstadens mange turister mulighed for at smage på Thy, se på Thy, høre om Thy, læse om Thy og på anden måde skaffe sig kendskab til alt det, Thy har at byde på.

Fredag den 1. juni kl. 10 slås dørene op til den 1.500 kvadratmeter store forretningsejendom på hjørnet af Strøget og Mikkel Bryggers Gade, som Thy flytter ind i gennem hele juni. Hver dag vil de faste udstillinger blive krydret med aktuelle events inden for fødevarer og gastronomi, musik, litteratur, design, aktiv ferie, foredrag og andre fremstød.

"Hver især skal de mange begivenheder fortælle en historie om Thy - og om, hvad der venter, hvis man besøger Thy,", siger turistchef Ole Riis, Thy Turistforening. "Normalt skal man lede længe efter informationer om Thy i hovedstaden - derfor har Thy valgt at flytte ind på Strøget og servere informationer og oplevelser der, hvor rigtig mange mennesker færdes," siger Ole Riis.

Fisk, øl, litteratur - og Lennon

Og oplevelser bliver der mange af i den måned, Thy bor på Strøget:

Der bliver mulighed for at få sig en frisk fisk med hjem - direkte fra Hanstholm , øl fra Thisted Bryghus og specialiteter fra Thise Mejeri og slagteriet Tican. Der bliver lejlighed til at høre folkemusik med  Karl Skaarup og Kristian Bugge, se en modeopvisning med strikdesign, høre Bjørn Bredal fortælle om geografen og thyboen Malthe Conrad Bruun, få mere at vide om den efterhånden verdensberømte musikbegivenhed Thy Master Class, høre om unikke surfing- muligheder ved 'Cold Hawaii' i Klitmøller, autentiske naturoplevelser i Nationalpark Thy og Peter Øvig Knudsen fortælle om Thy-lejrens betydning for hippiebevægelsen.  Endelig vil folk, der var med dengang, fortælle om John Lennons og Yoko Onos besøg i Thy i 1969. Og helt nutidigt vil Thisted Kommune i en særskilt udstilling vise, hvad den gør for at være Danmarks førende klimakommune.

"På de tre etager hos Thy på Strøget kan de besøgende få et virkelig godt indblik i alt det, Thy rummer. Der er mulighed for både store oplevelser og fordybelse. Præcis som når man besøger os hjemme i Thy," siger Ole Riis.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til turistchef Ole Riis på telefon 24 67 33 88

Se desuden www.thyikobenhavn.dk og www.visitthy.dk

Del med dine venner!