Overlay

Kultur og fritid

Thy overrasker med et vidt favnende kulturliv. Lokalt engagement og vilje har skabt en bred vifte af kulturtilbud for alle og til alle, og mange af de aktiviteter, der er startet på 'græsrodsniveau', er i dag løftet op til kulturelle aktiviteter i særklasse.

Det gælder blandt andet den meget anerkendte kammermusikfestival Thy Master Class og ligeledes det store musikprogram i koncertsalen på Kirsten Kjærs Museum. Et museum, som i sig selv er noget ganske enestående. Thy har også udviklet kirkekoncerter til et tilbud af høj kvalitet. Koncerter med Thisted kirkes Drenge- og Mandskor er kendt af et meget stort publikum uden for Thy.
Læs mere om den klassiske musik i Thy.

Jazz i Thy og Thisted Rytmiske Musikforening er andre af de aktiviteter, der udspringer af lokale ildsjæles arbejde og i dag samler et stort publikum. Ungdomsrådet i Thy (URT) arrangerer hvert år musikfestivalen Alive Festival for det yngre publikum, hvor store danske og udenlandske navne spiller og så er der Thy Rock, hvor flere tusinde publikummer rocker i to dage til de bedste musikstjerner fra ind- og udland.
Læs mere om den rytmiske musik i Thy.

Kunstforeningen 'Det nye Kastet'
, og andre kunstforeninger arrangerer udstillinger over hele Thy og viser det alsidige kunstliv, der udfolder sig i Thy. Læs mere om kunst i Thy her.

Thy Teater har eget skuespillerensemble og arrangerer foruden tre årlige forestillinger også en årlig teaterfestival med internationalt islæt. Teatret har hjemsted i Thisted Musikteater, som er områdets mest aktive kulturhus. Læs mere om teater i Thy her.

Thy har en lang række museer, der er værd at besøge - læs mere om museer her - og et væld af smukke, historisk interessante kirker - læs om kirker og klostre her.

Endelig sørger Filmklubben Thy og egnens store biograf Kino 1-2-3 Thisted for de store filmoplevelser.

Thisted Kommune har skabt en Fritidsportal, hvor de ca. 260 foreninger, der er i Thy, kan findes. Her er en oversigt over foreninger, du kan orientere dig om aktiviteter i Thy og se ledige tider i idrætshaller og på skoler.

 Mere info

Hundredevis af ildsjæle er med til at sætte kunst og kultur i spil i Thy - til glæde for borgere og turister. Initiativerne koordineres via Kulturelt Samråd. Kulturelt Samråd er paraplyorganisation for det meget brede kulturudbud i Thisted Kommune.
Del med dine venner!