Overlay

Erhverv

Thy har i sit erhvervsliv formået at bevare et særkende, som for længst er gået tabt i andre områder.

Helt særligt har Thy stadig sit eget bryghus, Thisted Bryghus, det store, lokale slagteri Tican, Dragsbæk Margarinefabrik, Premier Is og Dragsbæk Maltfabrik. Virksomheder, som alle har formået at klare sig i den globale konkurrence og som har været med til at gøre Thy og Thisted kendte.

Hanstholm Havn - regionens vækstmotor

Hanstholm Havn er Danmarks førende konsumfiskerihavn og en motor i den lokale udvikling, som genererer omkring 2.300 arbejdspladser i Thisted Kommune inden for en bred vifte af erhverv.

Døgnet rundt er der stor aktivitet på havnen. Skibene lander en stor del af deres fisk fra sen aften til tidlig morgen, mange servicevirksomheder tilbyder 24-timers servicering, og i løbet af dagtimerne er der travlhed hos blandt andre de mange fiskeeksportører, der arbejder med forarbejdning og eksport af frisk fisk til hele det europæiske marked.

Hanstholm Havn er frem til 2020 i gang med en stor udvidelse, der øger kapaciteten med nye arealer og forbedrede anløbs- og losseforhold, som følger udviklingen for et øget antal fiskelandinger og mere forædlingsindustri.

Læs mere om Hanstholm Havn her.

Internationale virksomheder

Store, internationale virksomheder gør sig også gældende i Thy. For eksempel vinduesfabrikken IdealCombi i Hurup, der er Danmarks største uafhængige vinduesproducent. I Frøstrup ligger verdens førende loftstrappeproducent Dolle A/S og både Oticon og Coloplast har afdelinger i Thisted.

IT

Nye brancher inden for IT-området findes også i Thy. For eksempel NetIP, der blandt Danmarks førende udbydere af løsninger inden for netværk, sikkerhed og telefoni og som har vækstet de senere år samt EG Neo Process, der er en af Skandinaviens førende it-servicevirksomheder.

Stor fremstillingssektor

Thy er kendetegnet af en stor fremstillingssektor inden for mange brancher og har også en underskov af små og mellemstore virksomheder. Metalindustrien, møbelindustrien samt værktøjs- og maskinindustrien er godt repræsenteret i Thy.

Iværksættere overlever

Iværksætterkulturen i Thy har det godt. Mange starter ny virksomhed og statistikken viser, at flere nystartede i Thy overlever de første, kritiske år.

Offentlige arbejdspladser

Thisted Kommune er Thys største arbejdsplads med cirka 5000 ansatte. Sygehus Thy-Mors midt i Thisted er ved at udvide sin akutfunktion og har mere end 700 ansatte.

Virksomhederne i Thy er samlet i Thy Erhvervsforum og Thisted Handels- og Industriforening, som servicerer virksomhederne med rådgivning, information og inspiration samt rådgiver iværksættere.

Del med dine venner!