Thy på engelsk

Overlay

26. juni 2019

af Martin Arthur

Andre kulturaktiviteter

Digtsamling om Thy og hygge udgives i Storbritannien.

’Danish Northwest – Hygge Poems from the Outskirts’ er en digtsamling, der viser forskellige aspekter af ”hygge”, som det bliver praktiseret eller genfortalt i udkanten af Danmark, mere præcist i Thy. Digtene forsøger bl.a. at fange det anekdotiske i en hyggestemning på vestkysten.

De fleste af digtene er oprindeligt udgivet på dansk i samlingen ’Nordvest – Thydigte’, hvor flere af digtene var skrevet på "thybomål". Den nye udgave er en gendigtning på engelsk ved forfatteren selv i samarbejde med den irske digter Mary-Jane Holmes. Nye digte er også blevet tilføjet i denne proces.

’Danish Northwest – Hygge Poems from the Outskirts’ er en personlig introduktion til Thys kultur, personer, historie og geografiske steder, som kunne være særdeles interessant for udenlandske turister, men det er også en digtsamling, der handler om aktuelle politiske temaer i Danmark og EU: udkant i forhold til den moderne velfærdsstat, globalisme/nationalisme/regionalisme, kristendom versus ateisme, kønsspørgsmål og sidst men ikke mindst indvandring/udvandring. Digtene stræber efter at være politisk poesi, men uden nogen indlysende agenda.

Forfatter/oversættere
Peter Graarup Westergaard (f. 1975) er digter, gymnasielærer og blogger, og han har udgivet samlingen ’Nordvest – Thydigte’ på dansk i 2017. Han har også udgivet digte og noveller i litterære magasiner og litterær kritik i bl.a. Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten. Han har en mag.art. i litteraturhistorie og engelsk fra Aarhus Universitet og arbejder som gymnasielærer på Djursland. Han er født og opvokset i Nors.

’Danish Northwest – Hygge Poems from the Outskirts’ er oversat til engelsk i samarbejde med den irske digter Mary-Jane Holmes, som er chefredaktør ved Fish Publishing, Irland. Hun er MsT. i Creative Writing fra Kellogg College, Oxford University.

  • Danish Northwest - Hygge Poems from the Outskirts
  • Peter Graarup Westergaard
  • Troubador Publishing
  • Released: 28/06/2019
  • Format: Paperback/eBook
  • Price £9.99/3.99

Find bogen her.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!