Grib stafetten i Thisted – og grib livet

Overlay

24. april 2019

af Martin Arthur

Fritid

’Grib stafetten – og grib livet’ er det underliggende budskab, når adskillige thyboer fra familier til firmaer lørdag den 25. og søndag den 26. maj er med i Stafet for Livet ved Thy-Hallen i Thisted: Det handler om fællesskab, fokus på kræft og dermed også at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Stafet for Livet er et 24 timers-arrangement, hvor man enkeltvis eller i hold kan løbe og gå, fra starten anført af de såkaldte fightere i gule veste. De har en særlig grund til at være med: De har alle sammen kræften tæt inde på livet.

”Vi vil gerne skabe en god oplevelse for alle. Deltager man her, er man med i et stærkt fællesskab om en vigtig sag,” siger Lejf Brogaard, der er formand for Stafet for Livet.

Plads til flere hold
Foreløbig har 30 holdt meldt sig til, men der er plads til flere.

”Mange virksomheder benytter lejligheden til at skabe et socialt personalearrangement, og en del venner danner hold, og udover at løbe – eller gå – får de også et hyggeligt døgn,” siger Lejf Brogaard.

Men der sker langt mere på pladsen, der i ordets bedste mening skal fremstå som et torv, hvor der er aktiviteter for alle – børn, unge, voksne, familier – hele døgnet. Der bliver også budt på idræt, musik, litteratur, billedkunst, drama, fortælling, dans, konkurrencer, leg og foreningsliv.

Børnetegninger
Et af de særlige indslag består af en stribe plakater, som eleverne i skolernes 5. klasser har tegnet, og som har været udstillet i lokale forretninger og virksomheder rundt om i Thy. Temaet har været ’fællesskab’, og gæsterne på Stafet for Livets markedsplads kan stemme på de fem flotteste plakater. Vinderne offentliggøres om søndagen.

En stribe kor, musikere og fortællere medvirker, så der sker noget konstant. Og fælles for dem alle er, at de medvirker gratis, nogle af dem flere gange i løbet af de to dage, efter at Lejf Brogaard officielt har åbnet Stafet for Livet lørdag kl. 12.

Blandt de musikalske navne er Nordvestjysk Pigekor, elitekoret for piger i alderen 12-20 år, og Thisted FDF Orkester, der leverer musikken til den indledende fighterrunde umiddelbart efter åbningen.

Lys med hilsner
Ronni Per, guitarist i rockbandet Krain, har en solo-EP på vej, og han vil synge nogle af sine melankolske tekster derfra, og trioen Sandtorn optræder. Lørdag aften bliver der en stemningsfuld lysceremoni med musikalsk optakt af Kristian Mogensen. Her tændes lys i små papirposer, der er dekoreret med hilsner og tegninger til tidligere og nuværende kræftpatienter.

Der er meget mere på programmet, bl.a. oplæsning for børnefamilier, Lyngs Idrætsefterskoles gymnastik- og danseworkshop, tombola, fotoudstilling, auktion, yoga og mindfullness, bålmad og fælleslege. Plus resten!

”Kræft er en dybt alvorlig sag, og det er kampen mod den, der er kernen i Stafet for Livet, men vi vil også gerne vise, at fællesskab ikke alene handler om dén kamp, men i høj også handler om de glæder, vi kan have, når vi er sammen,” siger Lejf Brogaard.

Kræftkamp døgnet rundt
”Vær med til at fejre livet” står der på hjemmesiden for Stafet for Livet Thisted. Her bliver det understreget, at det ikke er som andre motionsløb, for man behøver slet ikke at løbe. Det varer 24 timer, hvor holdenes deltagere på skift er på banen i 24 timer – ”det symboliserer, at du kæmper 24 timer – som en kræftramt kæmper døgnet rundt.”

Overskuddet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse til forskning, patientstøtte og forebyggelse. Kun fem procent af organisationens arbejde er finansieret af staten, så ”derfor er vi alle nødt til at stå sammen og deltage i kampen mod kræft,” hedder det på Stafet for Livet Thisteds hjemmeside.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!