Ind i Symfonien

Overlay

12. september 2018

af Martin Arthur

Koncert

Danmarks Underholdningsorkester, dirigent Maria Badstue og initiativet ’Ind i Symfonien’ inviterer onsdag den 7. november 2018 til koncert i Teutonersalen.

Det er første gang, at Danmarks Underholdningsorkester skal spille i Thy. Maria Badstue, som er en af de bedste og mest eftertragtede yngre dirigenter, både i Danmark og internationalt, er opvokset i Thisted. Hun glæder sig til at bringe klassisk musik til byen med denne koncert, der har en uformel, eksperimenterende og inkluderende indgangsvinkel.

Kom med i maskinrummet
Publikum får lov til at komme med helt ind i maskinrummet, idet de undervejs i koncerten kan sidde på orkesterpladserne, hvor man kan få et unikt indblik i kommunikationen mellem dirigent og orkester, såvel som musikerne imellem.

Her gives også en lille introduktion til aftenens program. Over et glas vin eller en øl er der mulighed for at møde musikerne og dirigenten, ligesom der under koncerten åbnes for samtale og spørgsmål.

Da koncerten finder sted i Thisted Gymnasiums Teutonersal, er det naturligt, at en del af målgruppen for koncerten er yngre mennesker – efterskoleelever og elever på gymnasieniveau, som forud for koncerten tilbydes undervisningsmateriale og efterfølgende kan anvende den video, som laves på baggrund af koncerten.

En særlig og sjælden ting
På programmet er både romantik og wienerklassik, som Danmarks Underholdningsorkester er internationalt kendte for at fortolke. Med Mozarts 29. symfoni og Schuberts 5. symfoni præsenteres Thisteds koncertgængere, og publikum til den efterfølgende video, for hele to symfonier, hvilket er en særlig og sjælden ting i en by uden eget symfoniorkester.

Koncerten realiseres ved hjælp af Solistforeningen af 1921, Aage og Johanne L Hansens Fond, Thisted Gymnasium, Bornerupfonden, Ege Fonden, AP Møller Fonden, Oticon Fonden og Dansk Kapelmesterforening.

Billetter kan købes på forhånd på hjemmesiden www.indisymfonien.dk eller ved døren til 100/50 kr.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!