Guld i Købstæderne besøger Thisted den 26. og 27. maj

Overlay

22. maj 2018

af Martin Arthur

Handel & Byliv

De danske købstæder gemmer på dramatiske historier og store skatte.

For fjerde år i træk rykker DR1 og Guld i Købstæderne ud i landet for at se nærmere på fem købstæders historiske betydning for Danmark, og den måde vi lever på i dag. I weekenden den 26. og 27. maj besøger programmet Thisted, hvor Thisted Musikteater danner rammen om tv-optagelserne.

I hver by inviteres danskerne indenfor med deres smykker, kunst, design eller andet de måtte være nysgerrige på at få vurderet og sat historie på. Vurderingsbranchens bedste eksperter står klar med deres viden om alle genrer og om den lokale kunst.

Er de fremmødte også interesserede i at sælge tingene, har de måske muligheden, når tre af landets store antik-, kunst- og designopkøbere står klar til at byde hinanden op.

I år er det Sofie Østergaard, der træder ind i værtsrollen i en genre, hun ikke har prøvet før. Men det afskrækker hende ikke:

”Jeg er supernysgerrig på mennesker og steder, og jeg er altid klar på at lære noget nyt, hvilket jeg helt sikkert kommer til. Jeg glæder mig til at rejse Danmark tyndt sammen med Guld i Købstæderne, for der er altid stor glæde og imødekommenhed, uanset hvor vi kommer frem,” siger hun.

Og så håber hun, der kommer rigtig mange besøgende:

”Programmerne lever jo af, at det vælter ind med mennesker, og det er ligegyldigt, hvad folk har med. De gode historier kan ligge alle steder, så jeg håber på at få hilst på både store og små, unge og gamle og alle dem midt imellem.”

Vurderingsarrangementerne bliver optaget i Thisted Musikteater, Håndværker Torv 1, 7700 Thisted. Begge dage åbner dørene kl. 10 og lukker igen kl. 15.

Programmerne fra Thisted bliver sendt onsdag den 26. september og onsdag den 3. oktober.  kl. 20 på DR1.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!