Cold Hawaii Ocean Race rammer Klitmøller i juli

Overlay

15. juni 2018

af Martin Arthur

Sport

Vandet ud for Klitmøller kommer lørdag den 21. juli til at danne rammerne om det første Cold Hawaii Ocean Race nogensinde.

Cold Hawaii Ocean Race er rettet mod alle med interesse for surfsport, uanset om man er kitesurfer, bølgesurfer, windsurfer, stand up paddler, kajaksurfer, amatør eller professionel. Arrangementet henvender sig til både lokale surfsportentusiaster fra Nordvestjylland – men også turister.

”Med tre distancer på henholdsvis 500 meter for bølgesurf, to kilometer for stand up paddle og kajak samt 3 kilometer for windsurf og kitesurf, er der udfordringer for alle. Samlingen af disciplinerne på et sted, samt at alle kan deltage, åbner op for helt nye grupper af turister, men også borgere fra lokalområdet, fortæller Alicja Cupial,” der er projektkoordinator.

Cold Hawaii Ocean Race vil skabe en unik mulighed for at lade turister og alle andre blive en aktiv del af Cold Hawaii. 

”Udover det seervenlige og unikke raceformat, hvor publikum kan følge med fra Klitmøllers gode faciliteter på stranden, byder eventen på en række aktiviteter på stranden for både deltagere og tilskuere samt markedsføring af Thy som et godt sted at bo,” fortæller Alicja Cupial.

Skal afløse det årlige VM – i år
Der vil blive tale om et endagsarrangement, som finder sted på stranden i Klitmøller den 21. juli 2018. Alle aktiviteter vil finde sted omkring Surfklubben NASA, fra kl. 10.00 til 16.00. Målet er at tiltrække mindst 300 deltagere foruden publikum på stranden. 

”Der er behov for en event på dette niveau, fordi der ikke er arrangeret nogen anden stor surfevent i Thy i 2018. På nuværende tidspunkt eksisterer der desuden ikke en event, som samler alle disse vandsportsgrene,” fortæller Alicja Cupial.

Hun glæder sig over, at Thisted Kommunes udvalg for Beskæftigelse, Kultur og Erhverv på deres møde onsdag bevilgede 70.000 kroner til opstart af eventen, der gerne skal blive en årligt tilbagevende begivenhed.

”Kommunen lægger stor vægt på, at der er økonomisk balance i projekter af den her karakter, og det skal vi selvfølgelig levere,” slår Alicja Cupial fast.

Det totale budget er på 197.000 kroner, og med støtten fra kommunen på 70.000 kroner skal man selv hente 127.000 kroner fra sponsorer, deltagergebyrer og salg under eventen.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!