Unge iværksættere vil trække cykelturister til Vestkysten

Overlay

06. december 2018

af Martin Arthur

Ud i naturen

Oplev Vesterhavsrutens mange seværdigheder, heriblandt Bovbjerg Klint, Nationalpark Thy, Cold Hawaii og Thorup Strand – på cykel.

Denne spændende tur satser to unge vestjyder, Malthe Krarup Andersen og Stine Andersen Holm, benhårdt på den kommende sommer. De har udviklet et helt nyt koncept indenfor cykelturisme, som går under navnet BikeWithUs.

BikeWithUs giver cykelturister mulighed for at opleve Vestkysten på to hjul. De 20-årige iværksættere vil sælge cykelferier, hvor overnatning, morgenmad, færgebilletter og transport tilbage til startstedet er inkluderet.

"Vi er klar til at modtage cykelturister fra ind- og udland og vi har en klar ambition om, at konceptet, som kører fra maj til september måned 2019, bliver en succes. Vi har brugt utallige timer i opstartsfasen, og det er en kæmpe lettelse, at hjemmesiden kører, bookingsystemet er på plads og værelserne til vores cykelferie er reserveret," siger Malte Krarup Andersen, der sammen med Stine Andersen Holm har stiftet firmaet.

Iværksætterdrømmen
De to iværksættere blev i sommer studenter fra Lemvig Gymnasium og vil forsøge at udleve iværksætterdrømmen på fuld tid fra 1. maj til 1. september.

"Vi er overbeviste om, at BikeWithUs har potentialet til at blive en anerkendt aktør indenfor cykelturismen, og vi vil appellere til den stigende gruppe af turister, som hvert år cykler i Danmark. Det unikke ved konceptet er, at man kan cykle langs Vestkysten og få oplevelser, der rækker ud over det sædvanlige," siger Stine Andersen Holm.

Vesterhavsruten strækker sig fra Vedersø Klit til Thorup Strand, hvor man tilbagelægger cirka 200 kilometer. Konceptet fungerer på den måde, at 8 voksne og 4 børn kan booke sig ind hver dag fra maj til september.

"Vi er udmærket klar over, at konceptet bliver en stor udfordring, men vi vil gøre vores til, at det bliver en succes. Dertil er vi meget taknemmelige for, at vi kan præsentere et samarbejde med en førende aktør indenfor turisme, som Lemvig-Thyborøn Turistforening i den grad er. Dette har skabt et fornuftigt fundament, og vi føler os rustet til sommeren 2019,” siger det unge par.

Turistchef hos Lemvig-Thyborøn Turistforening, Kristian Hansen, er dybt imponeret over de unge iværksætteres arbejde og ambition.

"De unge mennesker har fat i et virkelig spændende område med cykelturisme. De har formået at koble vores fantastiske oplevelsesmuligheder ved Vestkysten ind på ruten, så det bliver rigtigt spændende at følge," siger turistchefen.

Han forklarer, at netop Vestkysten byder på et hav af oplevelser.

"Gæsterne kender ikke kommunegrænser og her er nogle iværksættere, der tænker på tværs og har gjort et grundigt forarbejde. Vi vil bakke dem op så godt, vi kan," siger turistchefen.

I partnerskab for Vestkystturisme er 11 kommuner gået sammen om en fælles udviklingsplan. Her vil også ensartet skiltning og cykelruter langs Vestkysten blive kigget på.

Cykelturisme havde et omfang på op imod 1,7 mio. turister i 2017, og dette tal ventes at stige, ifølge VisitDenmark.

Læs mere på BikeWithUs’ hjemmeside
.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!