Hjertelandet – en ny film om familier fra Thy-egnen

Overlay

09. august 2018

af Martin Arthur

Andre kulturaktiviteter

Galla- og verdenspremiere den 31. august i Kulturcenter Limfjord.

Filmen, der er instrueret af den prisbelønnede instruktør Janus Metz samt Sine Plambech, har landdækkende premiere den 20. september, men allerede den 31. august er der galla- og verdenspremiere på filmen i Kulturcenter Limfjord. For selvfølgelig skal publikum fra regionen se filmen før alle andre.

Det bliver en fantastisk aften: Som optakt kommer Simon Kvamm og spiller og fortæller lidt om livet som tilflytter i Thy. Der er Thai-dans i foyeren, de medvirkende fra filmen vil være tilstede, og filmens instruktører, der er værter for aftenens arrangement, svarer på spørgsmål over en drink bagefter.

Se traileren her.

Husker du filmen ’Fra Thailand til Thy’? Hjertelandet er en ny film med de samme medvirkende, som den prisbelønnede filminstruktør Janus Metz (Armadillo/Borg/True Detective) og den internationalt anerkendte antropolog Sine Plambech har fulgt igennem 10 år.

”Den største opdagelse ved filmen lå i at følge mennesker over så lang tid. De valg, vores medvirkende tager, og de konsekvenser, det har, er – som det ville være for et hvilket som helst menneske – voldsomme, men også ofte overraskende. Det har været stærkt at bevidne,” siger Janus Metz siger.

I det vindblæste Thy og resten af Region Nord bor der 926 thailandske kvinder. For 25 år siden var der næsten ingen, bortset fra Sommai, en tidligere sexarbejder fra Pattaya. Sommai kom til Danmark for at gifte sig med Niels, og lige siden har hun hjulpet ensomme mænd fra lokalområdet og fattige kvinder fra sin landsby med at finde en at dele livet med. 10 år senere møder vi dem alle igen og ser de konsekvenser, deres livsvalg har haft for dem selv, deres børn og de to små samfund på hver sin side af kloden. Janus Metz og Sine Plambech, der begge stammer fra regionen, har tilbragt tusindvis af timer sammen med de medvirkende og er selv i forløbet blevet et par, så Hjertelandet er på alle måder et kærlighedsprojekt.

Det er der kommet en episk, bevægende og storslået film ud af. En film om længsel, familie og overlevelse på tværs af global ulighed. Kort fortalt, en anderledes kærlighedshistorie lige midt i Jylland, hvor 2500 thailandske kvinder over de seneste 25 år har slået sig ned.

”Kvindernes formål med ægteskabet er et kollektivt projekt, der handler om at komme ud af fattigdom og skabe muligheder for deres børn. For mændene handler ægteskabet om at have én, man kan dele livet med. Det handler om at have én at holde af og holde om,” siger Sine Plambech.

Begge parter kæmper for at give mening og indhold til tilværelsen. Og med tiden – som kvindernes mission lykkes – kan man også se, at de begynder at tænke på sig selv. De har ikke længere behov for at være opofrende, og så opstår der nye spørgsmål i ægteskaberne. Elsker vi hinanden? Er vi hengivne over for hinanden? Hvordan skal vi tilbringe den sidste tid sammen? Hvor hører man til syvende og sidst hjemme? Disse spørgsmål gør filmen eksistentiel og vedkommende for os alle sammen.

Billetter kan købes her
.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!