MERETE PRYDS HELLE

Overlay

03. april 2018

af Martin Arthur

Teater

Gribende, personlig og tankevækkende teatersalon med forfatteren Merete Pryds Helle.

Torsdag d. 5. april kl. 20.00 kommer forfatteren Merete Pryds Helle forbi Thy Teater til en spændende og lærerig teatersalon. Merete Pryds Helle fik sit gennembrud i år 2000 med romanen "Fiske i livets flod" og har sidenhen udgivet alt lige fra børnebøger og essays til anmeldelser og prosa. I aftenens teatersalon vil hun komme særligt ind på sin roman "Folkets skønhed”, der udkom i år 2016.

”Folkets skønhed” er en socialrealistisk slægtsroman om livet i en fattig landsby på Langeland i 1930’erne og under krigen. Vold og misbrug er dagligdag og børneflokken vokser. Den lille, fattige Marie drager til København for kærligheden, men river sig aldrig fri fra sit ophav og sin familie – for Langeland flytter med!

Merete Pryds Helle har skrevet værket over sin mors historie, og romanen er således et autentisk billede af den familie, som moren Marie voksede op i.

Efter flere ugers placering på bestsellerlisterne modtog Merete Pryds Helle i januar 2017 De Gyldne Laurbær af landets boghandlere for romanen. Hun modtog desuden Politikens Litteraturpris i 2016.

I denne gribende, personlige og tankevækkende teatersalon fortæller Merete Pryds Helle om arbejdet med at skrive romanen, om at tage tilbage til daglejerhuset i Østerskov på det sydøstlige Langeland og om udfordringerne ved at skrive romanen.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!