Filmfestival klar med kæmpeprogram

Overlay

11. april 2018

af Martin Arthur

Andre kulturaktiviteter

Der bliver masser af oplevelser for børn og voksne, når Cold Hawaii Film Festival finder sted den 4.-5. maj i Klitmøller.

Interessen for filmfestivalen har været så stor, at man har måttet udvide programmet. 

”I år har festivalen modtaget så mange film, at ikke alle har kvalificeret sig direkte til finalen, og derfor skal der fredag kæmpes om de sidste finalepladser,” fortæller Alicja Cupial og Morten Duus, der står bag festivalen.

Efterfølgende vil der være livemusik med Denis McLaughlin & Friends, som denne aften er med til at sætte rammen for en hyggelig aften i højt humør blandt venner. 

”Vi har i år valgt at gå en lidt anderledes vej end tidligere med vores livemusik fredag og er superglade for, det har været muligt at få Denis Mclaughlin & Friends til at komme og spille.”

Sammenhængen mellem Irsk folkemusik og en cold water surf filmfestival er ikke umiddelbart umiddelbar. 

”Men den intensitet, energi, råhed og ikke mindst historiefortælling, som Denis formår med sin musik, er en stor del af de samme værdier, som danner grundlag for bedømmelsen af de deltagende film,” fortæller Alicja Cupial.

Lørdag bugner af aktiviteter for hele familien
Lørdagen er spækket med arrangementer, hvor der også er tænkt på børnene. De vil nemlig kunne deltage i strandrensning og en efterfølgende TrashArt-konkurrence, der afvikles i samarbejde med Clean Ocean Project. Der er præmier til de bedste TrashArt-værker.

Der bliver en fotoudstilling, hvor man får rig mulighed for at se nogle af de flotte fotos, der danner baggrunden for Bakkedals kampagne ”Fra os i Thy”. Bakkedal er hovedsponsor for Cold Hawaii Film Festival. Der er gratis adgang til udstillingen i Kassehuset.

Herudover afvikles årets første afdeling af DM i Surf – DM Surf Tour. Her har publikum mulighed for at se nogle af landets bedste surfere i aktion på bølgerne ud for Klitmøller. Præcist hvornår de forskellige heats afvikles, offentliggøres i ugen op til 4.-5. maj, når man kender vejrforholdene. Der er særskilt tilmelding for surferne hos Dansk Surf & Rafting Forbund. 

”Lørdag aften viser vi finalefilmene i den store finale med præmieoverrækkelse og så videre. Scenen bliver senere overtaget af DJs, der sammen vil levere aftenens og nattens soundtrack til en god fest. De seneste år har vi med stor succes haft en international DJ til at spille, men i år går vi en modsat retning og gør musikken mere lokal. Iblandt Klitmøllers tilflyttere og i surfmiljøet generelt er der en lang række kreative mennesker og heriblandt også DJs, eller tidligere DJs. Vi har samlet en flok af dem og bedt dem støve pladesamlingen af og finpudse teknikken. Vi har fået et kort glimt af et udkast til en setliste, og det eneste, vi kan sige, er ’snør danseskoende og lad jakken blive hjemme, for det blir funky’,” fortæller Morten Duus.

Billetsalget ligger stadig over sidste års niveau, og arrangørerne forventer da også at festivalen bliver udsolgt. Man kan sikre sig billet på www.coldhawaiifilmfestival.com – og er der plads, kan der købes billetter til aftenarrangementerne ved døren. Børneaktiviteterne og DM i Surf er gratis.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!