Russiske roofers gæster gymnasiet

Overlay

13. marts 2017

af Martin Arthur

Andre kulturaktiviteter

DOX:ON:TOUR. En af verdens største dokumentarfilmfestivaler kommer til Thy. Og der er lagt i kakkelovnen til en intens filmevent med både workshop og heftig snigpremiere, når klaptræet lyder i Teutonersalen på torsdag.

Forestil dig at klatre op på toppen af antennen på en skyskraber og stå flere hundrede meter over jorden - uden faldskærm. Det er, hvad en gruppe unge og dødsforagtende, russiske 'roofers' gør i jagten på adrenalinrus og vilde selfies. Publikum bliver vidner til en ny (og bindegal?) måde at udtrykke sig på - en protest mod det autoritære samfund - i dokumentarfilmen 'På kanten af frihed'.

Hæsblæsende kulturoplevelse indledes med workshop
Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX ruller forbi Thisted med projektet DOX:ON:TOUR, hvor den øjenåbnende dokumentarfilm vises i Teutonersalen på Thisted Gymnasium. I forbindelse med filmvisningen vil instruktørerne desuden fortælle om arbejdet med filmen, og om eftermiddagen inviteres der til en offentlig workshop, ligeledes i Teutonersalen, hvor instruktørerne guider deltagerne ind i dokumentarfilmens forunderlige verden. Det sker mellem kl. 12:00 og 15:00, og alle er velkomne til at deltage.

Ifølge Thomas Antunes, biblioteks- og musikskoleleder, er det en spændende og anderledes kulturel begivenhed for thyboerne: "Vi er meget glade for at kunne præsentere dette arrangement. Med eventen CPH:DOX og DOX:ON:TOUR satser KulturRummet i samarbejde med Thisted Gymnasium på at skabe kulturelle inspirations- og debatoplevelser helt tæt på borgerne. For KulturRummet er netop mere end blot de fysiske rammer i Thisted Kommune: Det er en drivkraft, der hjælper med at igangsætte nye initiativer og begivenheder på tværs af kommunens aktører."

Fra København til Nordjylland
Med DOX:ON:TOUR sættes der fokus på aktuelle og debatskabende temaer i tæt samarbejde med de lokale visningssteder og organisationer. I forbindelse med filmvisningerne vil der være oplæg, debatter eller events sammen med aktører i og udenfor kommunen. På den måde bliver kommunerne del af en stor og synlig festival, som skaber liv og aktiviteter på kryds og tværs af regionen. I år kommer festivalen på besøg i biografer, nyåbnede teatre, studenterhuse, oceanarier, gymnasier og kulturhuse. Kommunernes kulturinstitutioner har været med til at udvælge filmene og events, hvilket har ført til et bredt filmudvalg.

CPH:DOX har eksisteret siden 2003 og viser hvert år over 200 dokumentarfilm fra hele verden til et københavnsk samt internationalt publikum. Men præcis som en god dokumentarfilm gør, udvider festivalen sin horisont, og har med projektet DOX:ON:TOUR taget turen til Nordjylland. Med støtte fra Region Nordjylland får 7 heldige kommuner denne gang besøg af filmfestivalen. På landsplan er mere end 35 kommuner er nu tilmeldt DOX:ON:TOUR, og det har resulteret i over 100 forskellige visninger landet over, hvilket er et rekordhøjt antal.

Se mere om CPH:DOX her.

Filmeventen er arrangeret i samarbejde mellem CPH:DOX, Thisted Gymnasium og KulturRummet.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!