SKAKMAT

Overlay

16. januar 2017

af Martin Arthur

Teater

– når et menneske falder.

”Der er hjerteskærende drama på scenen med denne forestilling om en ung mand, hvis liv ramler sammen om ørerne på ham,” fortæller Niels Vendius fra Thy Teater, ”men også charme og kærlig humor, der viser den menneskelige overlevelseskraft i svære tider.”

Johan er en helt almindelig dansker. Han kunne være hvem som helst. Men det er han ikke. Han er en helt sin egen, med sin helt egen historie. Velfungerende og med et godt job. Men lige nu er han sygemeldt med en forvredet skulder. Efter han er faldet uheldigt på sit arbejde. Og nu kommer hans ven Patrick hele tiden forbi og vil drikke en øl med ham og høre musik som i gamle dage. Og nu kommer hans søster Liv hele tiden ind i hans lejlighed og vil hjælpe ham med alt muligt. For det går ikke bedre med skulderen. Tvært imod. Og nu bliver han også fyret. Men han er faktisk ligeglad. For han er faktisk glad. For pludselig står Sofi også der midt i hans lejlighed og er pisselækker. Johan falder igen. For Sofi. For kærligheden. For friheden. Og for fristelsen. Efter at kaste sig hovedløst ud i det frie fald, og svæve udenom alle de regler og normer systemet og resten af verden forventer af ham.

SKAKMAT er en genkendelig, hjertevarm og humoristisk historie om et menneske, der falder, men som hverken kan eller har lyst til at lade sig gribe.

Medvirkende: Niels P. Munk, Janus Elsig, Betina Grove og Marianne Søndergaard.

Instruktør: Moqi Simon Trolin
Dramatiker: Line Mørkeby
Scenograf/Lysdesign: Raphael Solholm
Komponist: Sune Skuldbøl Vraa
Producent: Teatret St. Tv.

SKAKMAT spiller på Thy Teater mandag d. 16. og tirsdag d. 17. januar. Begge aftener kl. 20.00.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!