KAPTAJN BECK GÅR I LAND

Overlay

27. januar 2017

af Martin Arthur

Teater

Operettetoner fylder Thy Teater.

De, som har oplevet Operettebåden i Københavns kanaler ved sommertid, ved nok, hvad der er i vente af sangglæde og festlighed. Her har den muntre Kaptajn Beck nemlig stået ved roret i adskillige somre. Nu er han og hans besætning så gået i land og har hos Thy Teater produceret en ny forestilling i samme stil med titlen KAPTAJN BECK GÅR I LAND. ”Det bliver så charmerende og humørfyldt,” lover Niels Vendius fra Thy Teater. Prøverne er ved at være slut, og forestillingen er nu som den skal være.

Ved Thy Teaters funklende nye klaver, sidder Jacob Beck (pianist og kaptajn) og styrer besætningen (jo, Thy Teater har skam været nødt til at anskaffe et helt nyt klaver for at gøre kaptajnen tilfreds – ”det var vist også tiltrængt,” bemærker teaterchefen). Besætningen udgøres af Philippa Cold (sopran og bedårende sangfugl) og Bo Kristian Jensen (tenor og spradebasse). 

Som det antydes, bliver der spas og løjer på scenen, når disse tre garvede operettekræfter tager os med på en forrygende sejlads (næsten) op ad Donau. Kaptajn Beck fører os stort set gennem hele det gamle østrig-ungarske kejserrige. Og den røde tråd er selvfølgelig kærlighed – på godt og ondt. Der er ikke kun toner af Strauss, Kalman, Zeller og Léhar, men der er også (for Kaptajn Beck er jo gået land) tilsat operettetoner af Rogers & Hammerstein, for så til sidst helt at kamme over i danske Sven Gyldmarks kærlighedssange fra film. Jo, sangfuglen og spradebassen bliver skam forlibt mange gange i løbet at de fem kvarter, forestillingen varer.

”Det bliver kræs for øregangene, og med Jacob Becks charme og vid bliver det en uforglemmelig aften. Og vi spiller første gang om aftenen, hvor der også er Bryghusgeneralforsamling – så denne aften er græsenkeaftenen, hvor Thy Teater diverterer med et gratis glas ”glade enke”-vin inden forestillingen,” fortæller Niels Vendius.

Det bliver en af de aftener, hvor man går nynnende glad fra Thy Teater.

KAPTAJN BECK GÅR I LAND spiller d. 28., 30. og 31. januar og d 1. og 2. februar. Alle aftener kl. 20.00.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!