For enden af regnbuen

Overlay

27. januar 2017

af Martin Arthur

Andre kulturaktiviteter

Børnekulturnatten i Thy. Forberedelserne til årets event er allerede i fuld gang, selvom det først i september, det hele løber af stablen. Arbejdsgruppen har netop valgt årets tema: ’For enden af regnbuen’ vandt blandt 13 forslag, der var udarbejdet på en workshop af elever fra Sennels Skole i samarbejde med Thy Billedskole.

Det har givet børnekulturnatten en saltvandsindsprøjtning, at det sidste år var børnene, der selv fandt på temaet. At give stafetten videre til Sennels Skoles 5. klasse var derfor helt oplagt – og det blev igen en succes for både de deltagende børn og for arbejdsgruppen, som var meget imponeret over de fantastiske og inspirerende tegninger, eleverne havde lavet.

”Alle forslagene er vildt inspirerende, men ét tema måtte vi jo vælge, og i år var det altså ’For enden af regnbuen’, der fik flest stemmer. Samtlige forslag har i øvrigt vist sig at være eftertragtede som udsmykning,” siger tovholder Trine Laustsen fra Biblioteket i Thy og fortsætter, ”årets tema har mange associationer og muligheder i sig. Allerede på årets første møde med arbejdsgruppen fik vi masser af gode ideer, der kan arbejdes videre med.”

Enhjørning eller ej
Som noget nyt dannede temaet sidste år ramme for et kunstnerisk arbejde med børn. Temaworkshoppen er således et initiativ, som både er kunstnerisk udfordrende og en sjov oplevelse for de deltagende børn, der med stor begejstring og engagement kaster sig over opgaven.

Eleven Mikkel fra Sennels Skoles 5. klasse, som har fundet på årets tema, synes, det har været et sjovt forløb. ”Vi har hygget. Det har ikke været svært at komme på ideen, men at lave tegningen og være kreativ, det var lidt svært på en måde. Jeg kom i hvert fald på den ide, at bogstaverne kunne have samme farve som regnbuen. Og så vidste jeg ikke, om jeg også skulle tegne en enhjørning, men så havde jeg sat mine bogstaver så tæt på regnbuen, at der ikke var plads,” siger han.

Kunstnermøde og unik samskabelsesfilm
Et andet initiativ, der blev søsat i sidste år, var en temauge med kunst for og af børn i uge 37, hvor kommunens institutioner blev tilbudt gratis kunstnerforløb. Der arbejdes igen på, at uge 37 under overskriften ’Mød en kunstner’ udvides til at kunne tilbyde alle skoler og dagtilbud et forløb, hvor børnene skaber noget sammen med en professionel kunstner. Der ligger i det hele taget en masse muligheder i årets tema, og forhåbningen er da også, at det bliver allemandseje, således at lærere, pædagoger og foreningsfrivillige på eget initiativ kan lave aktiviteter med udgangspunkt i temaet.

I anledning af 15-årsjubilæet i 2016 blev børn og voksne opfordret til at filme deres oplevelser. De stemningsfulde videobidrag er nu blevet klippet sammen til en fællesfilm, som biblioteket netop har offentliggjort. De bedste bidrag præmieres med en boggave, og vinderne kan forvente at blive kontaktet i nærmeste fremtid. Filmen er støttet af Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.

Baggrund
Børnekulturnatten afholdes hvert år i september, hvor en bred vifte af foreninger og institutioner åbner deres døre og arrangerer en række spændende aktiviteter rundt omkring i Thisted by. Bag arrangementet står en arbejdsgruppe, som er sammensat af de deltagende aktører. Børnekulturnatten i Thy afvikles i år fredag den 15. september.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!