DEN SANDFÆRDIGE BERETNING OM DE TRE SMÅ GRISE

Overlay

03. februar 2017

af Martin Arthur

Teater

Der er grisegrynt og ulvehyl på scenen, når Thy Teater præsenterer isteater med DEN SANDFÆRDIGE BERETNING OM DE TRE SMÅ GRISE.

Alle børn kender eventyrene om Den lille rødhætte og De tre små grise. I begge eventyr er der en lumsk og farlig ulv på spil. Sådan har alle børn lært at frygte ulven. Men behøver det nu være sådan?

”Ulven bliver næsten ikke til at kende, når de to eventyr bliver blandet sammen til en anderledes morsom teateroplevelse,” fortæller Niels Vendius fra Thy Teater. Scenografien består af et helt lille dukketeater lavet af Danish Crown-kasser og små livagtige huse af både strå, pinde og sten. Ulven og grisene er handskedukker. Rødhætte er lavet af pap og synger ”I’m a barbie-girl”, mens grisene har rocker-manerer og spiller heavy-metal. Ulven derimod er en ganske flink fyr, som bare ringer på hos grisene for at låne en kop sukker, så han kan bage en kage.

”Jo, der bliver vendt op og ned på alting i denne skrupskøre forestilling om de to klassiske eventyr,” siger Niels Vendius. Det er så at sige den usminkede beretning om, hvordan både Rødhætte og De tre små grise (de svin) forsøgte at narre den rare og venlige ulv, og om hvordan de to grises uheldige endeligt og den tredje gris’ snu og udspekulerede facon lige siden har sat ulven i et meget dårligt lys.

”Det er teater med femstjernet bacon, som alle børn synes er rigtig sjovt,” lover Niels Vendius. Og bagefter er der jo også noget at tænke over – om det der med at dømme andre som enten onde eller gode!

DEN SANDFÆRDIGE BERETNING OM DE TRE SMÅ GRISE spiller på Thy Teater søndag d. 5. februar kl. 14.30, og man skal være mindst 4 år for at være med. Billetter á 40,- kan bestilles på Thy Teater, Telefon 97960100. Og så der gratis Hansens Is bagefter i foyeren.

Medvirkende: Claus Mandøe, Scenografi: Sille Heltoft, Instruktion: Kai Büchner, Musik: Søren Søndberg. Producent: De røde Heste.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!