ANKOMSTEN

Overlay

03. februar 2017

af Martin Arthur

Teater

Shaun Tans prisbelønnede grafiske roman på scenen.

Verden har i dag det højeste antal flygtninge nogensinde. Over 45 millioner mennesker lever som flygtninge og tallene stiger – ikke mindst på grund af krisen i Syrien, som har tvunget millioner af familier på flugt. Dette højaktuelle tema tages op i ANKOMSTEN, hvor australske Shaun Tans grafiske roman omsættes til en ordløs, filmisk fortælling om et individ på flugt. Hvad får et menneske til at forlade sit hjem, lægge alt bag sig og rejse alene til et fremmed land, et sted uden venner og familie, hvor sproget er ukendt, ensomheden overvældende, dagligdagens helt almindelige genstande uden navn og selve fremtiden uvis? ANKOMSTEN formidler knivskarpt, hvordan det føles at komme til en verden, som man ikke kender eller forstår. Den viser en enkelt flygtnings oplevelse på en måde, så den bliver universel.

I forestillingen får Shaun Tans visuelle element mod- og medspil af nykomponeret musik af den anerkendte jazzmusiker og komponist Thomas Clausen, som også fremfører musikken på piano akkompagneret af italienske Francesco Calì på akkordeon. Lydbilledet supplerer forestillingens seks kapitler med hver sin stemning – og med plads til improvisation.

Den grafiske roman ANKOMSTEN af Shaun Tan udkom i 2006 og har siden vundet flere priser, bl.a. Western Australian Premier's Book Award (2006), New South Wales Premier's Literary Awards (2007), Angoulême International Comics Festival Prize for “Best Comic Book” (2008) samt den svenske Peter Pan Pris (2011).

Medvirkende musikere: Thomas Clausen (piano) og Francesco Calì (akkordeon). Forfatter og illustrator: Shaun Tan. Instruktion: Tove Bornhøft og Jonas Wagner. Lys og Lyd: Søren Kyed. Producent: Teater Rio Rose.

ANKOMSTEN spiller på Thy Teater onsdag d. 8. februar kl. 20.00 og torsdag d. 9. februar  kl. 10.00 og kl. 20.00.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!