Alive Festival klar med de tre første navne: Allan Olsen & band, Bisse og Skammens Vogn

Overlay

03. februar 2017

af Martin Arthur

Koncert

Vendsyssels grand old man møder det excentriske vidunderbarn og poetisk hverdagsfunk, når Alive Festival for 9. gang går i luften og sætter lyd til den nordjyske sensommer.

De tre særdeles originale dansksprogede kunstnere er første navne på musikprogrammet, der forventes at præsentere omkring 25 navne i alt, når Alive løber af stablen i Thy fra d. 17.-19. august. 

Alive Festival har, udover musikken, et stort fokus på Thy, både hvad angår mad og drikke, men også ved at tage publikum, hvoraf over 50 % sidste år kom udefra, ud i nationalparken, til havet eller med på det lokale bryghus via festivalens sideprogram, som endnu ikke ligger fast for i år.

I 2016 var festivalen fuldstændig udsolgt, og der udvides da også en smule for at få bedre plads. Hovedscenen rykker fra den velkendte gård ved Plantagehuset lige over vejen til den gamle stadspark Christiansgave og det nye KulturRummet, hvor den intime gårdstemning videreføres under trækronerne.

Billetsalget startede 1. december og er allerede langt foran sidste år på samme tidspunkt.

Allan Olsen & Band
Den altid kompromisløst nordjyske og imponerende musikmager Allan Olsen begyndte i efteråret, efter en 7 år lang pause, at turnere med band igen. Det var en præstation, der fik stjernerne op ad lommen hos kritikerne og folk ud på spillestederne, hvor alt fra Berlingske og Nordjyske til Gaffa gav de udsolgte koncerter fem stjerner og store roser. Fans – nye som gamle – kan på Alive gå på opdagelse i det unikke nordjyske tekstunivers, der handler om de ting, som ingen andre gider rime på. Allan Olsen spillede i 2014 solo på Alive, hvilket var så god en oplevelse, at han efterfølgende på sin facebookside skrev: “Skønt at spille for jer! Er sgu rørende og fedt, at I samler al jeres fantastiske Thy-potentiale årligt og kommer hjem og laver denne feeede festival for hinanden.”

Bisse
Bisse er her, der og alle vegne til prisuddelinger, i tv og på landevejen. Den excentriske sanger og sangskriver med de mange, lange sange, der maler billeder, fortæller følelser og tegner toner som ingen anden i dansk musik lige nu. Albummet ‘Højlandet’, der var Bisses femte på bare to år, skabte en rivende opmærksomhed omkring det nye talent med store ord fra den samlede danske musikpresse, hvor stjerner, hjerter, anmelderroser og senest hele fem Steppeulv-priser gavmildt er blevet drysset over det særegne poetiske lydunivers.

Skammens Vogn
Der er få, der kan beskrive hverdagens banaliteter mere elskeligt og finurligt end Skammens Vogn, hvor forfatter og poet Nikolaj Zeuthens tekster bliver tilsat en groovy blanding drømmende pop, funk og folk fra de herrer Oliver Hoiness og Jakob Millung. De er på vej med fjerde album Sukaley!, som kommer den 3. marts og skal følge op på succesen Asfalt fra 2013, der nærmest blev en nyklassiker i den danske sangskat. Trioen bliver til koncerten på Alive Festival til et seksmandsorkester. Sidst gruppen besøgte Alive i 2014, brød publikum i ren begejstring ud i spontan fællessang, så der venter et kærligt gensyn med Skammen på deres vestlige hjemmebane.

Billetter
Partoutbillet til alle tre dage koster 545 kr. + gebyr til og med d. 4. maj, hvorefter prisen stiger. Et begrænset antal endagsbilletter bliver sat til salg senere i foråret.

Billetsalg her.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!