Agger, Krik og Vestervig vil skabe fælles vision

Overlay

23. februar 2017

af Martin Arthur

Ud i naturen

En initiativgruppe bestående af lokale borgere, virksomheder og foreninger i Krik, Vestervig og Agger søsætter til marts et stort visionsmøde, hvor lokale borgere kan tage deres visioner for området med og være med til at præge udviklingen især inden for friluftsliv i den sydlige del af Nationalpark Thy.

”Drøm med! Hør, hvad flere borgere drømmer om, og fortæl, hvad du selv drømmer om, der skal ske i området.” Sådan lyder det i indbydelsen til visionsmødet, for det er lokale idéer og visioner, der skal på bordet, når borgere i Vestervig, Krik og Agger er inviteret til et visionsmøde i Aktivitetscenter Vestervig- Agger lørdag den 4. marts fra 10-14.

Bag mødet står en bred initiativgruppe bestående af borgere, foreninger og virksomheder fra de tre byer, der arbejder på at skabe en sammenhængende plan for at videreudvikle de potentialer, der er i den sydlige del af Nationalpark Thy. Gruppen har fået støtte af Thisted Kommune og Sparekassen Vendsyssel til afholdelse af mødet.

På visionsmødet vil der være plads til at lytte til andres idéer og gennem gruppearbejde få sine egne visioner og håb for området hørt. Formålet for visionsmødet er at få nogle idéer på banen, der kan være med til at styrke de lokale kvaliteter i forhold til udeliv, kultur, bosætning, turisme og erhverv, og spiller på den særlige natur, der er områdets force. Meningen er, at de første projekter bliver sat i gang lige efter visionsmødet, så ord bliver til handling.

”Det er stærkt, at vi er så mange foreninger og byer, der står bag visionsdagen, og vi har mange ideer og forhåbninger til, hvordan vi sammen kan videreudvikle området ud fra alt det gode, der i forvejen sker. Vi håber derfor på et talstærkt fremmøde på dagen,” siger Keld Jensen, der er formand for borgerforeningen i Vestervig, på vegne af projektgruppen bag.

På mødet vil projektgruppen fortælle om nogle af deres drømme og visioner. En af dem er ejer af Krik Vig Camping, Finn Birger Christensen, har en vision om en fælles indsats for turisttilbud for at holde gæsterne i lokalområdet: ”Hvis vi kunne finde de tiltag, der kan samle Agger, Krik og Vestervig og undgå at tabe kampen til vore kolleger andre steder i kommunen, vil det være til gavn for udviklingen af den lokale befolkning, turismen, foreninger og erhvervslivet,” siger han.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!