Thy får regionalt spillested

Overlay

03. maj 2016

af Martin Arthur

Koncert

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik har besluttet at udpege Spillestedet Thy som regionalt spillested frem til 31. december 2020.

27 har ansøgt om at blive regionalt spillested, og Statens Kunstfond har besluttet at udpege 19, der dermed får et årligt tilskud. Derved er Spillestedet Thy sikret et årligt tilskud på 1 mio. kr. frem til 2020.

Ansøgningsprocessen begyndte sidste forår, og det lange forarbejde har nu båret frugt. Det skyldes ikke mindst et enestående samarbejde i det musikalske miljø, der tæller 14 musiske og kulturelle foreninger i Thisted Kommune, lige fra Jazz i Thy til Thy Alive, som udmøntede sig i stiftelsen af Spillestedet Thy.

En sejr for det musikalske miljø
At blive udpeget som regionalt spillested giver musiklivet i Thy et enormt løft. Både i forhold til talentudvikling, og i forhold til muligheden for at få ny, spændende musik såvel som store, etablerede navne til Thy.

- Det er en stor sejr for Thy og for hele musikmiljøet! Thy får nu et stærkt musikalsk kraftcenter – og vi får både lokalt og regionalt adgang til mere musik. I kommunen satser vi på at styrke sammenhængen mellem aktørerne, og det er utrolig gode nyheder, at projektstøtteudvalget nu anerkender det kæmpe forarbejde og potentiale, der er i Spillestedet Thy, siger Niels Jørgen Pedersen, formand for Erhvervs-, Kultur- og Arbejdsmarkedsudvalget i Thisted Kommune.

En for alle – alle for en
Spillested Thy favner bredt, både fordi så mange kulturinstitutioner inddrages, men også i særdeleshed fordi Spillested Thy får til huse i Plantagehuset i KulturRummet, der rummer flere forskellige institutioner og aktører. Men Spillested Thy skal favne alle spillesteder i kommunen. Det vil sige, det bliver et spillested med scener placeret rundt omkring i kommunen, så musikken kommer derud, hvor publikum er.

- Det betyder enormt meget at hele musikmiljøet har slået sig sammen om at få det her til at lykkes, for det kommer uden tvivl til at give kulturlivet i Thy et stort løft, siger Ove Hegnhøj, formand for Spillestedet Thy.

Aftalen med Slots- og Kulturstyrelsen færdigbehandles i løbet af de kommende 6 måneder og træder officielt i kraft d. 1. januar 2017 og løber indtil d. 31. december 2020. Tilskuddet til regionale spillesteder finansieres af årlige bevillinger på finansloven og fra Kulturministeriets musikhandlingsplan ”Talent Forpligter”. På finansloven er der bevilget et årligt beløb på 25,7 mio. kroner.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!