Thisted Kommune og landsby åbner nyt demonstrationshus for energiløsninger

Overlay

14. februar 2015

af Laura Berggren Jørgensen

Erhverv

Energipunkt Frøstrup er første af sin slags i Danmark

Energipunkt Frøstrup er et demonstrationshus for energiløsninger, hvor private kan komme og se energiløsninger, der er i drift. I arealet uden for bygningen er der etableret 4 ens anlæg med hver 450m jordslanger. I huset vises en række fungerende jord til vand og luft til vand varmepumper. Ideen er, at her kan alle komme og se, præcis hvordan anlæggene virker og ser ud i virkeligheden – inden man selv investerer i det. Det kan være et svært valg at vælge ny opvarmning til hjemmet, og derfor kan et besøg i Energipunkt Frøstrup være med til at afklare, hvilken type anlæg man skal have. Udover varmepumperne vil der også blive opstillet andre vedvarende energianlæg, og der er gode muligheder for at holde messer og udstillinger med energitema. Energipunkt Frøstrup drives af foreningen Hannik.

Ideen til Energipunkt Frøstrup opstod i forbindelse med en større indsats, hvor frivillige og Thisted Kommune var i gang med at forny landsbyen Frøstrup. Den gamle DLG bygning stod og forfaldt, og hvad kunne den bruges til? Siden ideen om Energipunktet opstod har frivillige lagt mange timer i etableringen huset, der nu fremstår flot og brugbart og med et spændende indhold.

For Thisted Kommune er der tale om endnu en perle i perlerækken af interessante energisteder i kommunen.

- Jeg er stolt over, at det er lykkes initiativrige ildsjæle og kommunen i fællesskab at udvikle et helt nyt koncept, der styrker vores arbejde med at være Danmarks førende klimakommune. Her får private og håndværkere en ny mulighed, som på sigt kan være med til at hjælpe den grønne omstilling på vej. Det kan bane vej for erhvervsudvikling både lokalt i Frøstrup og i hele Thy og det har vi brug for, så jeg glæder mig til at indvie huset, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen, Thisted Kommune.

Energipunkt Frøstrup indvies ved en åbningsreception lørdag den 21. februar 2015 kl. 12.30-16, hvor borgmester Lene Kjelgaard Jensen forestår indvielsen , der er åbent hus og forfriskninger og mulighed for også at se byens gamle kro, der er blevet renoveret. Alle er velkomne.

På dagen kan man udover demonstrationsanlæggene møde en række udstillere med nye  løsninger til selvforsyning og energirenovering mv. Der bliver også mulighed for at høre om delebilkonceptet, der er indført i Thisted Kommune og prøve en elbil.

Udstillingen er også åben søndag d. 22. februar kl. 13-16.

Torsdag d. 26. februar er der arrangement på Frøstup Gl. Kro om vedvarende energi kl. 19-22.

Yderligere oplysninger:

Lene Kjelgaard Jensen, borgmester, Thisted Kommune, telefon 99 17 18 26, mobil 24 26 52 20

Poul Erik Kjærgaard, frivillig og medlem af  bestyrelsen for foreningen ”Hannik”, mobil: 23 43 39 55

Morten Thomsen frivillig og medlem af  bestyrelsen for foreningen ”Hannik”, mobil: 21 79 50 29

Baggrund:

Thisted Kommune har i samarbejde med foreningen Hannik i Frøstrup etableret demonstrationshuset Energipunkt Frøstrup. Etableringen blev muliggjort af en ny lokalplan for et tidligere erhvervsområde og er betalt af Thisted Kommune, Region Nordjylland og LAG Thy-Mors gennem landdistriktsprogrammets Grøn Vækst-midler. Thisted Kommune er en aktiv klimakommune og projektet er en del af konceptet ”smartarea” Hannæs-Østerild med 100 procent selvforsyning, hvor alt fra energiforsyning, transport, energirenovering, det gode liv og optimal brug af ressourcerne tænkes med. Projektet skal specifikt understøtte erhvervsudviklingen i forbindelse med den nordjyske energisatsning. Læs mere på www.energipunkt.dk.

Demonstrationshuset i den tidligere DLG bygning ligger på adressen Storkevej 11, 7741 Frøstrup og Frøstrup Gamle Kro ligger Storkevej 1, 7741 Frøstrup.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!