Niels Vincentz Quartet indtager Plantagehuset med svingende jazz

overlayvincentzquartet.jpg

Under Copenhagen Jazz Festival i 2013 spillede Niels Vincentz, Billy Hart, Thomas Morgan og Søren Kjærgaard en til lejligheden sammensat koncert på Huset i Magstræde. Koncerten var en opsigtsvækkende begivenhed, og et eksplosivt møde mellem deres forskellige personlige udtryk og temperamenter. Det stod straks klart, at der var en helt særlig forbindelse mellem de fire musikere. Nu får vi lejlighed til at høre denne spændende kvartet i Thy.

Kvartettens intense udtryk kombinerer improvisation og komposition i et levende og dynamisk spillefelt som både rummer puls og poesi. Hart’s enorme erfaring kombineret med Morgans unikke sound skaber det perfekte fundament for Vincentz’ og Kjærgaards kompositoriske stemmer, og gruppens kollektive lyd er et vidnesbyrd om at jazzmusikere af i dag stadig kan opdage og åbne uudforskede territorier.

Niels Vincentz - saxofon. En af Danmarks markante stemmer på sit instrument. Har høstet anmelderroser i ind- og udland, og udgivet flere cd-er på SteepleChase og Stunt med sin dansk- amerikanske trio.

Søren Kjærgaard - piano. Kjærgaard har i mange år været i fronten af dansk jazz' progressive udvikling. Har udgivet flere cd-er med sin NYC trio. DMA- award vinder 2013.

Thomas Morgan - bas. En af NYC's mest personlige og karakteristiske bassister. En efterspurgt og stilskabende musiker, der herhjemme ofte høres med Jakob Bro.

Billy Hart - trommer. I en alder af 76 er han uovertruffen, og på sit livs kreative højdepunkt. Har i sin imponerende karriere spillet med dem alle: Miles Davis, Wayne Shorter, Joe Zawinul, Stan Getz. Eddie Harris, Joe Lovano, Jimmy Smith, McCoy Tyner, Joe Henderson, Antonio Carlos Jobim, Wes Montgomery, NHØP etc.

Tidspunkt

  • 14. september 2018
    20:00 - 23:00

Sted

Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted

99173833

Filer

Ingen filer

Arrangementet er oprettet af Spillestedet Thy, [email protected]