Naturmad v. Limfjorden, Vejlerne

overlay
  • strandarve.jpg
  • blinis_stenbider_arve_kokleare.jpg

Strandengens salte urter

Strandengene ved Limfjorden byder på mange spændende vilde planter med en intens smag. Allerede i april kan man finde de første grønne blade af strandasters, som i sensommeren breder sit lilla blomstertæppe ud over strandengen. Her i foråret er det tid til at høste de første smagfulde, delikate blade til salatskålen af denne lille vilde staude; men også andre vilde spiselige planter som strandarve, strandvejbred, gåsefod, strandmælde og lægekokleare findes på strandengen. Du får vejledning om planternes anvendelse med udgangspunkt i den guide som Fødevarestyrelsen har offentliggjort om nye fødevarer.
Arrangementet slutter med en buffet, hvor du kan smage på herlighederne: Boghvede blinis m/ stenbiderrogn og skovsyredip, røget lammekølle og terrine med strandvejbred, hjortespegepølse med pickles og strandarve. Hjemmebagt baguette, urtesmør og urtemayo. Stegt lammebov og ribs med ramsløg og persille. Salat med strandengens vilde urter. Kaffe og kage. Tilkøb af drikkevarer.
Medbring tallerken, bestik, kop samt tæppe/plaid. Max. 35 deltagere.

Tidspunkt

  • 16. april 2019
    18:00 - 21:00

Sted

Vejlernes Naturcenter, Bygholmvejlevej, 7742 Vesløs

Filer

Ingen filer

Arrangementet er oprettet af Marie Kristine Buus, [email protected]