ANNAS VERDEN

overlayannasverden.jpg

Historien om kunstneren og kvinden Anna Ancher

Endelig forår. Lyset er vendt tilbage. Det lys, som alle i Skagen er afhængige af, og som får kunstnere til at valfarte til fiskelejet. Hjemme hos Anna Ancher betyder lyset, at hun og ægtemanden Michael kan male igen, og at huset snart vil summe af liv.

Kunstneren Anna Ancher står overfor sit gennembrud på den københavnske kunstscene. Privat og arbejdsmæssigt er hende og ægtemanden Michael Anchers forhold idyllisk. De er ligeværdige og fascinerede af hinanden - og i takt med, at Annas åbenlyse talent for at male har foldet sig ud, er deres forhold kun blevet styrket. Men det er ikke let at forene den traditionelle moder- og hustrurolle med et liv som bohemekunstner. Særligt omverdenen har svært ved at forstå Annas valg - og ikke mindst fravalg - i bestræbelserne på at lykkes som kvindelig kunstner.

ANNAS VERDEN er fortællingen om en ny type kvinde, en ny retning i malerkunsten og historien om samlingspunktet for kunstnerkolonien i Skagen – ét af de mest produktive og succesfulde kunstneriske fællesskaber i Danmark. Det er historien om en af de største malere i dansk kunst og samtidig et portræt, der peger på ét af vor tids store køns- og identitetsspørgsmål: Kan man have børn og gøre karriere samtidig, eller må man vælge – og hvad er konsekvenserne?

Skuespillere: Julie Riis, Luise Kirsten Skov, Pelle Nordhøj Kann og Nanna-Karina Schleimann. Instruktør: Jennifer Vedsted. Dramatiker: Julie Petrine Glargaard. Scenograf: Sir Grand Lear. Komponist/musiker: Nanna-Karina Schleimann. Producent: Det flydende teater.

Spilletid: 75 minutter.

Der er ikke pause.

Tidspunkt

  • 30. september 2020
    20:00 - 21:15

Sted

Thy Teater, Frederiksgade 5, 7700 Thisted

97960100

Filer

Ingen filer

Arrangementet er oprettet af Thy Teater, [email protected]