En Forårsdag i Thy 2018 – foråret er på vej

Overlay

12. marts 2018

af Martin Arthur

Ud i naturen

På trods af at vi skriver marts måned, er der ikke mange forårstegn i luften. Dog er der, i skrivende stund, kun en måneds tid til, at ét af de første tilbagevende tegn løber af stablen.

Thisted FC og Thy Cykle Rings ungdomsafdelinger byder igen alle velkommen til En Forårsdag i Thy. Datoen er lørdag den 7. april. Start- og målområdet er igen i år ved Thy Hallen, Lerpyttervej i Thisted.

Formanden for bestyrelsen bag En Forårsdag i Thy, Michael Nymann, udtaler:

”I 2018 har vi været nødsaget til at flytte arrangementet til en lørdag, da Thisted FCs 1. division har hjemmekamp om søndagen. Vi har samtidig lavet lidt om på starttidspunkterne, da vi håber, det kan være med til at tiltrække motionister længere væk fra. Det, at vi har flyttet det til lørdag, gør det til en oplagt mulighed for hele familien at tage en weekendtur i Thy – leje et sommerhus, besøge venner og familie og samtidig få en stor naturoplevelse i det barske Thy.”

Igen i år er der distancer, som passer til alle niveauer.

”Vi havde sidste år for første gang ”Family Walk” på programmet. Det er en gåtur på enten 5,5 eller 11 km. Vi håber, at mange, der alligevel har tænkt at skulle forbi som tilskuere, vil benytte muligheden for at få lidt motion ved en rask gåtur. Vores klare ambitiøse ambition er at afholde Danmarks bedste motionsdag for hele familien. Vi har fået meget ros for den måde, vi arrangerer selve løbet på. Vi synes dog selv, der er mulighed for at finjustere mange steder og derved løfte hele setuppet. Det være sig både før, under og efter. Vi har nogle planer, som vi ikke kan løfte sløret for endnu. Mere om det senere,” fortæller Michael Nymann.

Der vil i 2018-udgaven af En Forårsdag i Thy være de 3 traditionelle cykeldistancer på henholdsvis 105, 75 og 30 km.

Løbedistancerne er igen en spændende halvmaraton-rute samt 11 og 5,5 km
Der er også igen duatlon på programmet, hvor man kombinerer løb og cykling. Distancerne her er 5,5 km.-løb, 30 km.-cykling og 5,5 km.-løb. Hvis man har planer og ambitioner om en 1/4 eller 1/2 ironman-distance i løbet af 2018, er dette en oplagt mulighed tidligt på sæsonen at prøve skiftet mellem cykling og løb på overkommelige distancer.

Igen i år har der været rigtig god opbakning fra erhvervslivet i lokalområdet. Både Thisted Forsikring og Brandt Revision er igen i 2018 hovedsponsorer på arrangementet.

“Thisted Forsikring vælger endnu engang at støtte op om en Forårsdag i Thy, da vi mener, at det er essentielt for vores lokalområde, at sådanne tiltag fortsat kan køres på et så professionelt plan. Som egnens lokale og foretrukne forsikringsselskab vil vi gerne give tilbage til området, vi opererer i. Derfor er sponsoratet af En Forårsdag i Thy et naturligt valg for os. Vi håber, at så mange lokale som muligt har lyst til at deltage. Vi vil selvfølgelig forsøge at stille et stort hold fra Thisted Forsikring, såvel være til stede til en god snak,” siger Rasmus Ustrup fra Thisted Forsikring.

Niels Brandt fra Brandt Revision og Rådgivning udtaler: ”Brandt støtter op om noget, der er sundt, så folk får velvære og det, der dermed følger, såsom positive tanker, mindre sygdom etc., så de er topmotiverede til at gå på arbejde. Derudover er vi meget opmærksomme på at støtte lokale arrangementer. Hvis vi alle er synlige i vores område og har mange tilbud, så har vi måske en lille mulighed for at holde på vores unge mennesker, så alle ikke flytter til de store byer. Det er også én af grundene til, at vi tager elever ind hvert år, selvom vi ikke altid lige står og mangler, men som sagt for at holde dem i området.”

Formanden for bestyrelsen bag En Forårsdag i Thy, Michael Nymann, udtaler afslutningsvis:

”Vi ved, at løbet igen i år er meget tidligt på sæsonen, og at der ikke har været de bedste betingelser for at træne udendørs. På trods af det håber vi, at mange vil tage udfordringen op. Thy er meget berygtet for den famøse vind, og vi ved, at mange venter med at tilmelde sig, indtil de har nogenlunde styr på vejrudsigten, og ikke mindst vinden. Især cykelmotionisterne. Vi vil dog gerne opfordre folk til at se bort fra vejrudsigter. Få fat i løbe- eller cykelklubben, få kammeraterne med og få jer forhåndstilmeldt. Så er der ingen undskyldninger på selve dagen. Vind og nedbør er helt sikkert faktorer i beslutningsprocessen, men man finder helt sikkert nogen på samme niveau som én selv. Så mon ikke man ude på ruten kan finde noget læ fra én, som har lidt mere overskud end én selv. Vi håber at se så mange som muligt, både gengangere og nye, som aldrig har prøvet den lidt barske natur i Thy, lørdag den 7. april. Vi har de sidste par år lagt 10 % oveni deltagerantallet. Vi satser derfor på, at vi i år kan blive op imod 800 startende.”

Læs mere her.

Følg med på Facebook.

Tilmelding foregår her.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!