Cold Hawaii Film Festival i Thy på rekordkurs

Overlay

29. januar 2018

af Martin Arthur

Andre kulturaktiviteter

Årets Cold Hawaii Film Festival (CHFF) i Klitmøller har åbnet for tilmeldingerne, og kursen er sat imod endnu en deltagerrekord.

Når Cold Hawaii Film Festival afvikles for fjerde gang i Klitmøller, tegner festivalen til at fortsætte den vækst, den har haft siden starten.

”Vi har haft ti film med de seneste år, og interessen er allerede større end tidligere år, så vi går efter rekord,” siger Alicja Cupial og Morten Duus, der står bag festivalen.

Konkurrencen er åben for alle interesserede filmmagere – amatør som professionel.

”Ideen bag festivalen er at skabe en event, hvor surfere, filmmagere og filminteresserede kan mødes og dele deres passion for både surf og filmproduktion. Reglerne er simple: alle film skal være optaget, klippet og indsendt til konkurrencen inden for perioden 1. november 2017 til og med 1. april 2018,” fortæller arrangørerne.

Herudover skal alle surf-sekvenser være skudt i Skandinavien (Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne eller Grønland) eller flere af disse steder, og så må hver film vare maximalt otte minutter.

Dommerne – der sidste år blandt andre talte Oscar-nominerede Aske Bang – vil bedømme filmene ud fra det surftekniske, selve historien, den produktionsmæssige kvalitet, ligesom publikumsreaktionerne på visningerne vil veje i bedømmelsen.

Festivalen tager ansvar for miljøet
Udover at være en konkurrence er festivalen også en familieevent, hvor man i samarbejde med Clean Ocean Project afholder en Trash Art-konkurrence for børnene.

”Stranden er et af vores vigtigste aktiver i Klitmøller, og den skal vi passe på og ikke mindst holde ren. Så først gør vi stranden ren, og bagefter bygger ungerne kunst ud af det affald, der indsamles,” fortæller Alicja Cupial og Morten Duus.

Cold Hawaii Film Festival finder sted den 4.-5. maj 2018 i Kassehuset i Klitmøller, og der uddeles priser til både filmmagerne og vinderne af Trash Art-konkurrencen.

Fakta
Cold Hawaii Film Festival
Kassehuset, Klitmøller
Fredag den 4. og lørdag den 5. maj 2018

Præmier i filmkonkurrencen:

  • Førstepræmie 8.000 kroner
  • Andenpræmie 5.000 kroner
  • Tredjepræmie 3.000 kroner

Læs mere på Facebook.

Foto: Jonas Holmriis, CHFF

 

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!