Vitello – familieteater i vinterferien

Overlay

09. februar 2018

af Martin Arthur

Teater

Kim Fupz Aakesons ”Vitello”-bøger er nogle af landets mest populære børnebøger. Bøgerne bruges flittigt i de første klasser i folkeskolen – ligesom de er populære børnebøger på biblioteket og som højtlæsning hjemme.

Ingen børn skal kede sig i vinterferien! Derfor har Thy Teater igen i år et godt teatertilbud til familier med børn. Fredag d. 16. februar gæster forestillingen Vitello nemlig teatrets blackbox med to eftermiddagsforestillinger kl. 14:30 og kl. 16:00, hvor den skøre dreng Vitellos søgen efter en far danner rammerne for en sjov, hyggelig og musikalsk familiedag på Thy Teater. Forestillingen henvender sig til børn og barnlige sjæle i alderen 5 år og opefter.

Vitello hedder Vitello, fordi Mor har boet i Italien i to måneder, dengang hun var meget ung og vist også meget smuk. Men nu bor Mor i Danmark i et rækkehus ved siden af ringvejen, hvor der kører mange biler. I teaterforestillingen Vitello leder drengen Vitello efter en far, som han kan vise frem til sine irriterende venner, tvillingerne Max og Hasse og møgungen William. I sin søgen får han både en klam kæreste, møder en tunghør pølsemand og Gud. Og forresten, er det i orden at have en papfar med en rød sportsvogn, når ens rigtige far er en superengel?

Man kan sige meget om Vitello, men kedeligt bliver det aldrig. Vitello er nemlig ikke ret god til at kede sig, så han skal nok finde på noget – enten sammen med de irriterende tvillinger Max og Hasse eller sammen med møgungen William eller bare sammen med sig selv.

Vitello er en sjov musikforestilling med iørefaldende sange og skøre replikker. Der findes i alt 14 bøger om krudtuglen Vitello, hvoraf otte af disse indgår i denne teaterforestilling.

  • Medvirkende: Asbjørn Agger, Anne Suppli, Camilla Lohmann og Rasmus Haxen
  • Manuskript: Gunvor Reynberg
  • Instruktør: Louise Schouw
  • Scenograf: Kirsten Victoria Lind
  • Koreograf: Katrine Engberg
  • Komponist: Lars Fjeldmose
  • Producent: Louise Schouw Teater

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!