Nordvestjyske ordkræfter med kinesisk islæt

Overlay

20. februar 2018

af Martin Arthur

Foredrag

Den populære forfatter Jesper Wung-Sung er omdrejningspunkt for flere af KulturRummets litteraturaktiviteter den næste tid. Så hæng på, når den storslåede kærlighedshistorie folder sig ud. Og spring på, når bussen drøner til festival i Aalborg. Måske får du endda mulighed for at møde manden med De Gyldne Laurbær.

Jesper Wung-Sung har begået en slægtsroman om danskeren Ingeborg og kineseren San Wung-Sung, der forelsker sig og skaber et liv sammen. En ikke uproblematisk tosomhed – sidstnævnte oplevede bl.a. at blive udstillet i Tivoli i København i 1902. Skal man tro diverse anmeldere, er der tale om et sandt mesterværk, som er både velskrevet, underholdende – og inviterer til debat. Bogen 'En anden gren' er netop grunden til, at Jesper Wung-Sung nu kan smykke sig med De Gyldne Laurbær, en ærespris, han vandt med imponerende 35 procent af stemmerne ved uddelingen tidligere på måneden.

 

Jesper Wung-Sung kommer til Thisted den 6. marts og fortæller om sin bog.

 

Det glæder bibliotekar Kirsten Carlsen, at der er så meget opmærksomhed om Jesper Wung-Sung netop nu.

 

"Da vi bookede forfatteren, kunne vi jo fx ikke vide, at han ville vinde De Gyldne Laurbær. Men Jesper Wung-Sung har skrevet en fantastisk bog, så det er fuldt fortjent, og nu glæder vi os bare til, at han kommer og holder foredrag i vores spritnye sal på musikskolen – hvor der jo heldigvis er plads til rigtig mange tilhørere," siger Kirsten Carlsen, der er en af eventets tovholdere.

 

Heldagsbustur til Ordkraft

Igen i år pakker Biblioteket i Thy en bus med bogglade eksistenser fra oplandet – og en stor pose rundstykker. Turen går til Ordkraft, der er Nordjyllands største ordfestival. Her er litteraturen i centrum, ligesom samspillet mellem andre kunst- og kulturformer vægtes højt. Programmet er i skrivende stund stadig ved at falde på plads. Sikkert er det dog, at Jesper Wung-Sung lukker lørdagsprogrammet, når han gæster festivalen, der afvikles i kulturhuset Nordkraft den 5.-7. april 2018.

 

Busturen finder sted lørdag den 7. april med afgang fra Thisted Bibliotek. Billetter sælges fra onsdag den 7. marts ved henvendelse til KulturRummet.

 

Læs mere om Ordkraft her.

 

Sløret løftes

KulturRummet varmer op til Ordkraft med et arrangement den 21. marts, hvor den nordjyske sangerinde Margrete Grarup og guitaristen Kaare Norge leverer underholdningen. Her vil Ordkrafts temaer, scener og forfattere blive offentliggjort. Læs mere her.

 

Meet and greet

Til Ordkraft har 20 deltagere mulighed for at møde en forfatter sammen med læseklubber fra Nordjylland. To forfattere stiller op til spørgsmål, foruden Jesper Wung-Sung er det den norske forfatter Vigdis Hjorth, som bl.a. har været nomineret til Nordisk råds litteraturpris, man kan være så heldig at møde. På et særligt læseklubmøde i KulturRummet den 22. marts udarbejdes der spørgsmål med udgangspunkt i forfatternes aktuelle romaner. Hvis man vil med til forfattermødet, skal man skynde sig lidt – der er tilmeldingsfrist den 1. marts.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!