MARTYREN MUNK

Overlay

14. september 2017

af Martin Arthur

Teater

Thy Teater åbner teatersæsonen med Kaj Munk-forestilling.

I januar 1944 kører en tysk terrorenhed ind på gårdspladen ved præstegården i Vedersø. I dagene inden har venner og bekendte forsøgt at advare Munk. Han lytter ikke, nægter at flygte og ser døden i øjnene med visheden om, at Gud har en højere plan med ham. Man finder ham senere efterladt i en grøft nær Silkeborg. Henrettet med tre skud i tindingen.

Martyren Munk er en nyfortolkning af fortællingen om digterpræsten Kaj Munk, hvis kompromisløshed har gjort ham til en af de mest omdiskuterede personer fra 2. Verdenskrig. Men det er også erindringen om en legesyg mand, der rev en dag ud af kalenderen for at kælke med sine børn, kørte bil uden førerbevis og gik på jagt uden jagttegn. Og så er det beretningen om en mand, der insisterede på, at kærligheden og mennesket kom før alt andet. Selv var han en af de modigste danskere på sin tid.

Mandag d. 18. og tirsdag d. 19. september kl. 20.00 spiller forestillingen på Thy Teater.

Medvirkende: Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Ene Øster Bendtsen og Marie Louise von Bülow. Instruktør: Pelle Nordhøj Kann. Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap. Komponist: Marie Louise von Bülow. Manuskript: Hassan Preisler. Producent: Det Flydende Teater.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!