Fritidsfisker for en dag

Overlay

06. september 2017

af Martin Arthur

Ud i naturen

Find din indre fritidsfisker frem og nyd en dag på og ved Limfjorden. Det er der rig mulighed for, når Fritidsfiskerforening Thy-Mors sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Sundby Havn igen i år inviterer alle interesserede til at prøve kræfter som ”Fritidsfisker for en dag” søndag den 10. september i samarbejde med Thy-Mors Energi.

Dagen er for både børn, forældre og bedsteforældre og starter på stranden ved Østvilsund gl. Færgekro. Formanden for fritidsfiskerforeningen, Karsten Willemann, vil sammen med andre af foreningens medlemmer sørge for en dag med indtryk, smag og oplevelser – alt sammen i fiskenes tegn.  I ca. 10 år har ”Fritidsfisker for en dag” været en årlig begivenhed med 40-60 deltagere hvert år, og formanden glæder sig igen i år.

”Det er en stor oplevelse hvert år. For os og for børnene, men også for deres forældre eller bedsteforældre. Det er skønt at se, når børnene lærer noget nyt om havets dyr, fisk og naturen omkring fjorden,” siger han. 

Og læring er der masser af. Alle deltagere får lov til at komme en tur med ud på fjorden i båd for at se, hvad der gemmer sig i fiskernes garn og ruser og for at nyde udsigten ind til land fra ude midt på vandet. Samtidig vil der være mulighed for med net og vandkikkerter at få et glimt af nogle af de dyr, der gemmer sig i vandkanten. 

Foruden det, der bliver taget op af fjorden, handler dagen også om det, man giver tilbage. Respekt og pleje af naturen er essentielt for fiskeri, og det får børn og voksne også et indblik i, fortæller formand Karsten Willemann. Og selvom han ikke kan levere en fangstgaranti for dagen, så kan han garantere, at smagsløgene også bliver aktiveret, når der senere på dagen bliver tændt op i grillen, og foreningens medbragte friske fisk fileteres og ryger over kullene.

”Man kan følge hele vejen fra ’æ haw til æ maw’. Vi vil gerne lave en rigtig god oplevelse for alle vores deltagere og forhåbentlig puste til en interesse for sejlads, fiskeri og pleje af naturen. Jeg glæder mig fantastisk meget til sådan en dag og til at se børnene komme tæt på fiskene, røre dem og smage på dem.”

Børn i alle aldre kan deltage, men de mindste skal helst have en voksen ledsager. Arrangementet varer fra klokken 10-14 og afholdes sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Sundby Havn med støtte fra Thy-Mors Energi.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!