Ungdommen puster liv i kommunalvalget

Overlay

05. oktober 2017

af Martin Arthur

Andre kulturaktiviteter

Til november skal vi atter gennem stemmeboksens gardin og sætte kryds til kommunal- og regionalvalg. For at markere valgåret er KulturRummet i uge 41 del af en landsdækkende kampagne, hvor demokrati er nøgleordet, og landets biblioteker disker op med en masse festivitas i folkestyrets navn.

I år vil der blive kommunalvalg, som du aldrig har oplevet det før. Thisted Kommunes unge borgere skubber nemlig til politikerne og sætter ungdommen på dagsordenen gennem et nytænkende vælgermøde. Navnet er Ungdommens Vælgermøde, og det rammer Thisted mandag d. 6. november med et brag af ungt, demokratisk drive. Men inden da har vi demokrati-ugen, hvor KulturRummet lægger hus til en perlerække af inspirerende aktiviteter.

Få lidt information – og giv os inspiration
Uge 41 bliver skudt i gang, når to unge ambassadører fra KulturRummet, Emilie Juul Giese og Jakob Lundbye, mandag d. 9. oktober tager rundt i Thisted for at gæste bl.a. skatehallen, forskellige uddannelser og ja, selv højborgen for ”hang outs”, McDonald’s, for at sætte spot på de unges stemme i det kommende valg.

Tirsdag d. 10. oktober sidder Emilie og Jakob klar i deres farvestrålende, interaktive stand på Store Torv, hvor de med en opstillet stemmeboks vil indsamle gode råd direkte fra de unge borgere til politikerne – så kom endelig forbi mellem kl. 8 og 17. Resten af ugen bliver brugt på skolebesøg hos kommunens 8. og 9. klasser for at finde ud af, hvad de unge egentlig ønsker at se ske i deres kommune.

Ungdommens Vælgermøde fejrer ungt demokrati 
KulturRummet har frem mod kommunalvalget indgået et helt unikt samarbejde med to stærke spillere på ungeområdet, henholdsvis DemokraTour og Thisted Kommunes Ungeråd. Resultatet er Ungdommens Vælgermøde, der afholdes d. 6. november i Teutonersalen på Thisted Gymnasium. Det bliver en festlig dag med live streaming, idé-bazar, ønsketræer og hele 500 unge, en ordentlig ladning kommunal- og Folketingspolitikere samt VIP’er fra børne- og ungeområdet deltager.

Det bliver formentlig det største vælgermøde i Thy nogensinde, og håbet er at skabe et anderledes mødested mellem unge og politikere, hvor man diskuterer emner, som de unge identificerer sig med. De foreløbige tilbagemeldinger fra politikerne tyder på, at de er skruphamrende hungrende efter at høre de unges holdninger. Og det er kun, hvis de unge bruger deres stemme til valget d. 21. november, at deres ønsker, bekymringer og drømme kan blive den fornødne vitaminindsprøjtning, som vores demokrati afhænger af.

Hele uge 41 kan man besøge bibliotekets forskellige filialer til en hyggelig og oplysende folkefejring, ligesom bogbussen også vil køre i demokratiets navn denne uge.

Læs mere om Ungdommens Vælgermøde.

Læs mere om kommunalvalget og Thisted Kommunes kampagne ”Brug din stemme”.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!