TØRSKOET

Overlay

23. oktober 2017

af Martin Arthur

Teater

Et satirisk og eftertænksomt teaterstykke om udflytningen af statslige arbejdspladser, skævvridningen af Danmark og gravede grøfter mellem by og land.

Onsdag d. 25. oktober, torsdag d. 26. oktober og fredag d. 27. oktober spiller Thy Teater forestillingen TØRSKOET, som stiller storbyens selvgodhed og københavneri overfor provinsens mindreværd og stillestående storbyefterligninger.

Ved Folketingets åbning erklærede Statsministeren i sin tale, at udflytningen af statslige arbejdspladser vil fortsætte med uformindsket kraft i det kommende folketingsår. Forestillingen TØRSKOET er derfor mere aktuel end nogensinde.

I forestillingen introduceres vi for Lene, der er ansat i en styrelse, som skal udflyttes fra København til en provinsby i Jylland. Hun og hendes datter vælger at forlade Nørrebro i København og flytte med styrelsen, så Lene kan beholde sit job – Men det skal vise sig ikke at være så ligetil for de to københavnere at flytte til en mindre jysk by. For hvad med familien? Går der køer rundt i gaderne i Jylland? Og er der egentlig ikke noget med, at der er mudder alle vegne, så man ikke kan komme tørskoet på arbejde? Med flytningen er Lene og hendes datter tvunget til at sige farvel til en lille lejlighed, café lige om hjørnet, egen selvforståelse og cool storby. Og goddag til hus, have og et nyt liv på landet.

Vi følger Lenes første år, hvor ord som grødbar, havnebus og myldretid mister deres betydning, og nye realiteter som reservedunk, skolebus og pindsvin får plads.

Det bliver med garanti en underholdende, medrivende og ikke mindst øjenåbnende teateraften på Thy Teater.

Medvirkende: Line Svendsen. Dramatiker: Annegrete Kraul. Instruktør: Bodil el Jørgensen. Scenograf: Henriette Drejer Lubanski. Kunstnerisk konsulent: Niels Vendius. Producent: Thy Teater/Teater Du Milde Himmel.

Forestillingen TØRSKOET og er en samproduktion mellem Thy Teater og Teater Du Milde Himmel.

Se mere her.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!