Nye navne til Alive Festival

Overlay

24. marts 2017

af Martin Arthur

Koncert

Alive Festival er klar med fire talentfulde og højaktuelle navne fra den danske musikscene: Thy får til august besøg af Katinka, Lord Siva, Lowly og Tårn.

KATINKA
Katinka er et af de mest omtalte nye navne de seneste par år. Med sin meget personlige og originale stil har hun først vundet KarriereKanonen i 2015 og senest en Steppeulv som "Årets håb" ved prisuddelingen i januar 2017. Live leverer bandet og sangeren Katinka et inderligt og karismatisk show, som efterhånden har givet en hel del spilletid til awardshows samt koncerter rundt i landet. Katinka udkommer med sit første album “Vi er ikke kønne nok til at danse” den 31. marts i år.

Lyt her.

LORD SIVA
I fredags udkom debutalbummet ‘3’, der følger op på to succesfulde EP’er over de sidste år. Tre år er gået, siden Brian fra Aalborg med de Srilankanske forældre tog rigtigt hul på karrieren som Lord Siva. Der bliver ikke pyntet på sandheden eller blæst nogle smarte facader op, når han synger om posen i lommen, om nedturene, savnet til ekskæresten og om ensomheden. På den seneste plade har Lord Siva raffineret sin urbane, beatdrevne og drømmende elektronica-lyd i samarbejde med produceren Carl Barsk fra musikkollektivet Hukaos. Lord Siva gæstede også Alive som helt nyt navn tilbage i 2015.

Lyt her.

LOWLY
Kvintetten Lowly udgav i februar deres debutalbum via det respekterede britiske indie-selskab Bella Union. Albummet har siden høstet rigtig flotte anmeldelser både herhjemme og i adskillige udenlandske medier, der er fulde af lovord om det danske band. Lowly spiller drømmende, sensuel og betagende moderne pop, der er umuligt at sætte i en genrekategori. Selv kalder bandet deres musik for ”støjpop og alt der imellem”. Lowly har kun eksisteret siden 2014, hvor medlemmerne mødte hinanden på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Lyt her.

TÅRN
Med to albums på bare et år har Tårn hurtigt markeret sig på den dansksprogede scene, hvor især singlerne “Solskin over tage” og “Du tror, du ser” har gjort det godt i radioen. Tårn har siden debuten sidste år ændret lidt i besætningen og er vokset som liveband, så såvel det musikalske udtryk og den selvsikre sceneoptræden viser et band med pondus og format.  

Lyt her.

Festivalen har dermed præsenteret i alt syv ud af de cirka 25 navne, som det endelige musikprogram kommer til at byde på, og mange flere følger dermed de kommende måneder. Tidligere er Allan Olsen & band, Bisse og Skammens Vogn tilføjet årets program.

Alive Festival finder sted for niende gang i Thy den 17. til 19. august.

Billetsalget er godt i gang via billetlugen.dk og alivefestival.dk.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!