HAVNEUNGER – teater for børn ude i naturen

Overlay

21. august 2017

af Martin Arthur

Teater

Højt oppe på skrænten foran Hanstholm Havn er der et formidabelt kig ned på havnens liv. Kan denne skrænt og udsigten fra den bruges som teaterrum for børn? Ja, det kan den godt.

I læ mellem fiskekasser og fiskenet sidder vi sikkert deroppe og oplever skuespillerne stå foran udsigten og fortælle om børnelivet på havnen før og nu. Skuespillerne bruger det, som sker på havnen for øjnene af os, til at fortælle historierne om børnenes havn: Havnens lyde, skibe, der lægger til og lægger fra, kraner, der arbejder, fiskekasser, der køres rundt, og garn, der røgtes. Det bliver en eventyrlig kulisse for et teaterstykke, som hedder HAVNEUNGER.

Vi får historierne om, hvordan havnen blev bygget, og hvad børnene lavede, da den blev indviet. Vi får et indblik i, hvordan det var at være barn i en fiskerfamilie. Vi hører med gru om de voldsomme storme og om, hvordan børnene oplevede forlis og savn af fædre. Vi hører om heltegerninger og sammenhold og om storebrødre, som tjente mere end skolelæreren ved at filettere fisk. HAVNEUNGER er fortælleteater, hvor vi oplever havnen og de mange dramatiske begivenheder set med børneøjne. Vi får et indblik i børnenes leg og deltagelse i arbejdslivet i og omkring Hanstholm Havn

HAVNEUNGER er en stedsspecifik teaterforestilling, der henvender sig til børn i alderen 5-7 år, og som gerne vil prøve en anderledes og intens teateroplevelse i naturen. Skulle det blive regnvejr, så spiller vi alligevel, for børnene har heldigvis gummistøvler og regntøj på.

Vi spiller alle hverdage kl. 9.30 og 11.15 i perioden 22. august – 8. september.

SPILLESTED: Øverst på skrænten ved siden af Pynten (ca. 50 meter hen ad stien mod øst), bygger vi et lille teater, hvorfra man ser ned på havnen og dens liv. Efter eller før forestillingen er der mulighed for en tur ad naturstyrelsens sti til Hanstholm Fyr. Stien går forbi kvierne (jysk kvæg), som græsser på marken og gennem en fin lille skov. Turen tager 10 minutter, og der kan spises madpakker mellem æbletræerne i fyrmesterens have. Her er der også gamle hvalskeletter og skibsankre.

Medvirkende: Marianne Gonnov Bøgelund og Aske Ebbesen. Instruktør: Laura Madsen. Producent: Thy Teater.

HAVNEUNGER bliver produceret af Thy Teater i samarbejde med Hanstholm Havn, Naturstyrelsen og Hanstholm Fyr. 

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!