Påskerock og festivalstemning i Plantagehuset

Overlay

07. april 2017

af Martin Arthur

Koncert

Alive Festival præsenterer for tredje år i træk koncerter i påsken, denne gang i samarbejde med Spillestedet Thy. Det sker lørdag d. 15. april, når to af de stærkeste livebands fra den københavnske undergrund får ung lokal opvarmning på scenen i Plantagehuset i Thisted.

Efter to år med meget succesrige påskekoncerter i Thisted Musikteater, vender Alive tilbage til rødderne i Plantagehuset og laver en mere intim koncertaften med den alternative rock i fokus og The Love Coffin, Roxy Jules og lokale Blood Child på programmet.

The Love Coffins popularitet har hastigt spredt sig i den danske undergrund, siden de i 2015 udgav deres debutalbum Veranda, fulgt op af eksplosive live-optrædener, som netop har sikret dem en plads på dette års Roskilde Festival. I slutningen af 2016 var The Love Coffin så klar med opfølgeren Buffalo Thunder, og denne nye EP beviser, at The Love Coffin rummer en vis diversitet som band, dog uden at de forlader det støjende, skramlende og lofi-producerede lydbillede, der balancerer på en hårfin grænse mellem folk og indie, med enkelte elementer fra 80’ernes britiske post-punkscene. 

Lyt her.

Kvinden bag Roxy Jules er Julie Runa, som siden 2011 har begået tre stærke og kompromisløse album, der alle bevæger sig i det mere mørke og dystre spekter af støjrocken fyldt med molakkorder og vemod. Live stiller hun op som duo med guitaristen Valentin Kruse. Sangene rammer publikum både blidt og brutalt som en mavepuster med fløjlshandsker. Der er masser af distortion, hvid støj og disharmoniske beats som underlæg. Men midt i det hele er der altid gemt en fin lille melodi, som åbner op for lyset i al mørket. Julie Runa var i halvfemserne med omkring oprettelsen af URT og aktiv i musikmiljøet i Thy, og glæder sig meget til at vende tilbage for en aften.

Lyt her.

Blood Child er støjende, melodiøs post-punk, som udspringer fra undergrunden i Thy. Tempoet er højt, guitaren er støjende og musikken bærer generelt præg af et mørkt og mystisk univers, hvor især Emil Bertelsens stemme giver anledning til fuld opmærksomhed fra publikum. Bandets inspirationskilder stammer fra slut-70'ernes og start-80'ernes punkscene. Blood Child er nyeste skud på stammen af bands fra Thy Music Collective og har endnu ikke udgivet noget musik.

Før og efter koncerterne vil Alive-DJs sætte ekstra gang i påskelørdagen og sørge for god stemning både på gulvet og i baren, så det at holde "Easter at the west coast" bliver festligt som altid.

85 kr. i forsalg (inkl. gebyr), 100 kr. i døren.

Event her.

Billetsalg her.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!