Kunsten at fortælle om kunst

Overlay

18. april 2017

af Martin Arthur

Foredrag

Thy til Ord. Der er lagt op til en farverig, fængende og personlig fortælling om kunstens mange facetter, når Thisted Musikteater i næste uge gæstes af multikunstneren Martin Bigum.

Store, detaljerede og ekspressive malerier er Martin Bigum nok i særdeleshed kendt for. Men Bigum er en mand med mange historier at fortælle og har derfor gennem tiden eksperimenteret med både grafik, fotografi, installationer, poesi og essays; udtryksformer der på forskellig vis formidler kunstnerens mange tanker og idéer.

 

D. 27. april giver Thy til Ord en unik mulighed for at få indblik i og spørge ind til netop de tanker, der ligger til grund for Bigums maler- og digterkunst, når kunstneren aflægger Thisted Musikteater et besøg med sine personlige fortællinger i kufferten.

 

"Han er multikunstner med en stor viden og en meget spændende formidler at opleve. Vi har inviteret ham til at være med i Thy til Ord, netop fordi han er så alsidig som kunstner, har en stor viden om mange former for kunst, og for at vi kan få et indblik i, hvad der har påvirket ham gennem tiden," fortæller bibliotekar og tovholder for arrangørgruppen Lis Friis Bøegh.

 

En personlig historie om kunst 

Som den enestående formidler, man især kender ham som hos Kunstquiz på DR K, vil Bigum fremhæve sine vigtigste værker fra perioden 1990 til 2012 og forklare, hvordan den kunstneriske proces har udspillet sig under indflydelse fra forskellige inspirationskilder gennem et helt liv.

 

Det bliver en times personlig fortælling med udgangspunkt i Bigums selvbiografiske bog "Min personlige kunsthistorie" fra 2014, som omhandler de idéer og processer, der til stadighed præger Bigums virke som blandt andet billedkunstner og digter.

 

Thy til Ord for sjette gang

Med Martin Bigums foredrag når Thy til Ord frem til det sjette arrangement i rækken. Senest var det Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter med digte og musik.

 

Som optakt til arrangementet har Thy til Ord desuden forberedt 'Den store Jens Søndergaard-quiz', hvor man har mulighed for at vinde Bigums selvbiografiske bog. Quizzen kan findes i den nye biblioteksfilial i Plantagehuset, i Thys øvrige biblioteksfilialer og i bogbussen.

 

Om Martin Bigum

Martin Bigum (f. 1966) bor og arbejder i København. Han er først og fremmest en maler, men har siden 90'erne arbejdet med mange forskellige medier og har udstillet i Danmark og i udlandet. Hans værker er repræsenteret i danske og internationale samlinger såsom ARKEN, ARoS og SMK / Statens Museum for Kunst Danmark.

Se mere og køb billet her.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!