Thy til Ord – en alternativ litteraturaften med Martin Bigum

overlaymartin-bigum-portraet-carsten-lauridsen.jpg

Endnu engang byder Thy til Ord indenfor til et litterært overraskelsespotpourri.

"Det jeg kan skrive, kan jeg ikke male, og det jeg kan male, kan jeg ikke skrive."

Martin Bigum er billedkunstner, digter og essayist, og deltagende billedkunstner i DRK Kunstquiz.

Han tegnede for Dansk MAD i perioden 1981-89 og er en multikunstner, der har udgivet digtsamlinger, essays og musik.

Martin Bigum er aktuel med udstillingen ”Havet” 3/2-30/4 på Himmerlands Kunstmuseum i Aars.

Min personlige kunsthistorie
Min personlige kunsthistorie tager ca. en time, der er 80 billeder og han fortæller om nogle grundlæggende barndoms- og ungdomsinspirationer, og tager de vigtigste værker fra 1990 og frem til 2012, og kloner dem med kunstneriske, personlige og samtidslige faktorer. Martin Bigum vil fortælle om idéerne og processerne undervejs. Dermed kommer vi også ind på hans arbejdsdag, og hvorfor han helt basalt ikke kan være andet end billedkunstner og digter. Som en følge af det, og af eget liv, kommer vi også ind på hvordan han hele tiden skal revurdere sit eget greb i kunstens materiale og ånd, for at finde nyt interessant kunstnerisk ståsted. Til sidst kan publikum stille spørgsmål. Martins “lystvandring” er et kig ind bag scenetæppet; om bag malerierne. Ind i individ, proces, værk og samtid.”

Om kunstneren
Martin Bigum (f. 1966) bor og arbejder i København. Han er først og fremmest en maler, men har siden 90'erne eksperimenteret med grafik, fotografi, installationer, videokunst og poesi. Bigum har udstillet i Danmark og i udlandet, og hans værker er repræsenteret i danske og internationale samlinger såsom ARKEN, ARoS og SMK / Statens Museum for Kunst Danmark.

Martin Bigum er også kendt som en fremragende formidler af sine egne værker og den bredere kunsthistorie. Han er fast deltager i det nationale tv-program Kunstquiz. Gennem årene har han skrevet adskillige essays, og i 2014 udgav han den omfattende bog 'Min Personlige kunsthistorie'.

120 kr. for voksne og 60 kr. for unge/studerende.

Tidspunkt

  • 27. april 2017
    19:30

Sted

Thisted Musikteater, Håndværkertorv 1, 7700 Thisted

29490260

Filer

Ingen filer

Arrangementet er oprettet af Martin Arthur Andersen, [email protected]