Esbjerg Ensemble i Aktivitetscenter Vestervig

overlay_h5a2013-3.jpg

Koncert med Esbjerg Ensemble, som i år kan fejre 50 års jubilæum og kommer sammen med finske Heini Kärkkäinen på klaver, med et for ensemblet karakteristisk program, musik af Robert Schumann, Janacek og helt moderne med "Still Life" af Missy Mazzoli , kendt fra operaen "Breaking the Waves", altsammen perfekt for en lørdag eftermiddag i november i Thy

Kammermusikken oplevede sit ekstatiske højdepunkt i romantikken – men romantikkens lange arm strækker sig langt ind i både det 20. og 21. århundrede… Og måske har der altid været kammermusik, måske er kammermusikken selve kernen i musikken: Samspillet mellem nogle få, for intenst nærværende tilhørere – en nærmest intravenøs musikoplevelse hvis du kommer tæt nok på. Værkerne i dette program kommer i hvert fald meget tæt på musikken, for at sige det filosofisk.

Vi kører tempoet op i energi fra starten af koncerten med Janácek: Hans musik er nærværende og fortællende. Præcis det samme kan vi sige om Missy Mazzolis musik, selvom den er meget anderledes… Hun blev for nylig af New York Times udpeget som «Brooklyn’s post-millennial Mozart» og hendes modige opera over Triers «Braking the Waves» blev omtalt som en af det 21. århundredes vigtigste så langt – ja, så er det jo bare at spidse ører og læne sig frem i stolen.

Koncerten afslutter med det som er blevet betegnet som kvintessenssen af romantisk kammermusik: Schumann skrev sin klaverkvintet i en forrygende inspireret periode som toppede hans til da intensive såkaldte “kammermusikår” 1842, og satte standarden for besætningen klaver og strygekvartet. Den var dedikeret til Clara Schumann som blev syg – parrets unge ven Felix Mendelssohn sprang til og bladlæste førstegangsopførelsen, og siden er den blevet opført og elsket i små og store rum verden over.

Tidspunkt

Fra 18.11.2017 til 18.11.2017
15:00 - 17:00

Sted

Aktivitetscenter Vestervig-Agger, Teglgårdsvej 5, 7700 Vestervig

Filer

Ingen filer

Arrangementet er oprettet af Spillestedet Thy, [email protected]